Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2018, 20:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mužovi mal iPhone X vybuchnúť po aktualizácii na iOS 12.1. Apple zatiaľ len stručne zareagovalo

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Najskôr sa z mobilu začalo dymiť, potom vybuchol.

Spoločnosť Apple možno nezažíva najlepšie obdobie. Nedávno jej talianske úrady udelili miliónovú pokutu za to, že v tajnosti spomaľovala svoje telefóny bez toho, aby informovala samotných užívateľov.

Rady na nové smartfóny Apple po svete vraj neboli také, ako v minulosti, a najnovšie sa na Twitteri objavil príspevok muža, ktorému mal vybuchnúť iPhone X priamo pri aktualizovaní na najnovší iOS 12.1.

Rahel Mohamad poskytol vyhlásenie webu Gadgets 360. Žije v americkom meste Federal Way v štáte Washington a vraj sa mu po spomínanej aktualizácii mobil začať správať zvláštne.

Zariadenie bolo kúpené len pred desiatimi mesiacmi a doteraz mužovi fungovalo bezchybne. Rahel tvrdí, že keď mu Apple poskytlo možnosť aktualizovať softvér na iOS 12.1, upgrade potvrdil a mobil zapojil do nabíjačky. Odrazu sa z neho začal stúpať tmavosivý dym, aktualizácia pokračovala a po jej dokončení sa mobil opätovne zapol. Po zapnutí dym neprestával a objavil sa oheň.

Užívateľ pritom používal originálnu nabíjačku aj kábel, ktoré boli priložené v škatuli, takže v príslušenstve zrejme problém nebude. Aj aktualizácia sa zrejme spustila v čase, keď mobil začal horieť, len úplnou náhodou, a ľudia sa nemusia obávať, že by vyvolávala dym, oheň a výbuch.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Rahel svoj zničený telefón odfotil a zavesil na Twitter, kde už stihol zareagovať výrobca. Cez profil Apple Support zamestnanci skonštatovali, že takto by sa iPhone nemal správať, a Rahela požiadali, nech iPhone X pošle do servisného centra, kde ho budú môcť prehľadať a identifikovať príčinu požiaru.

Zatiaľ nie je jasné, či už vyšetrovanie problému skončilo, a čo vlastne za chybou stálo. V žiadnom prípade sa preto nemusíš obávať, že by malo ísť o celoplošný problém.



Domov
Zdieľať
Diskusia