Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2018, 19:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šéf Apple skritizoval Facebook, tak Mark Zuckerberg nariadil zamestnancom používať Android telefóny

TECH APPLE FACEBOOK
Uložiť Uložené

Rozhodnutie šéfa sociálnej siete bolo zverejnené v The New York Times.

Zástupcovia dvoch z najväčších spoločností na svete môžu svoje konflikty vyriešiť aj tak, že zamestnancom nariadia, aby prestali využívať smartfóny s iOS. Sociálna sieť Facebook sa v posledných mesiacoch dostala do viacerých problémov, pretože nedával dostatočný pozor na súkromie svojich užívateľov.

Viackrát boli zneužité intímne informácie a šéf Apple Tim Cook sa už na jar na verejnosti vyjadril, že on by sa v podobnej situácii ako Mark Zuckerberg nachádzať nemohol, pretože súkromie užívateľov iOS vníma ako občianske a ľudské právo, nie ako komoditu.


Šéfovia dvoch obrovských korporácií si na verejnosti vymieňali nepríjemné poznámky o tom, ako sa treba postaviť k súkromiu ľudí na internete. Zatiaľ čo Cook pokračoval v kritizovaní Facebooku, Zuckerberg na druhej strane odpovedal, že ho podobné výkriky do tmy nezaujímajú. Vyhlásenia šéfa Apple podobným štýlom komentovala aj prevádzková riaditeľka Facebooku Sheryl Sandberg.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Po mesiacoch od prvotného prevalenia škandálu sociálnej siete, do ktorej bola zapletená firma Cambridge Analytica ovplyvňujúca milióny Američanov pred prezidentskými voľbami, zverejnilo The New York Times článok o tom, že Zuckerberga vyhlásenia Cooka nahnevali natoľko, že svojim manažérom nariadil, aby prestali používať iPhony s iOS a čo najrýchlejšie presedlali na Android.


Americký denník dokonca tvrdí, že si Facebook najal agentúru na to, aby písala negatívne články o Apple. Facebook samozrejme obvinenia z písania negatívnych článkov nepotvrdil, avšak v blogu priznal, že svojim zamestnancom už dlhší čas odporúča Android, pretože ide o najpopulárnejší operačný systém na planéte. Žabomyšie vojny medzi Zuckerbergom a Cookom teda mali na sociálnu sieť ozajstný dopad.

Domov
Zdieľať
Diskusia