Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2018, 10:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Hora z Game of Thrones bojuje proti plastovým odpadom s pomocou spievajúcej korytnačky

ZAUJÍMAVOSTI EKOLÓGIA
Uložiť Uložené

Reklama vizuálne poukazuje na moria plné odpadu. Čo s tým?

Prečo pijeme vodu z jednorázových plastových fliaš? Túto otázku smerujú tvorcovia nižšie priloženej reklamy tebe, nám, no taktiež celému ľudstvu. Najhorším možným variantom je prípad, kedy plastové fľaše kupujeme a zároveň ich nemienime ani recyklovať. Návratnosť plastového odpadu sa snaží s plánovanou zákonnou úpravou zvýšiť aj Slovensko.

Reklama však samozrejme nie je len bojom proti plastovému odpadu, ale aj propagáciou vlastného materiálu. Na konci videa je divákom povedané, že jedna opakovane použiteľná SodaStream fľaša sa rovná približne 2 000 jednorázovým plastovým fľašiam za rok.

Firma SodaStream sa reklamou na svoje produkty snaží pripojiť ku kritike jednorázových plastových fliaš, ktoré čoraz viac ničia naše životné prostredie. Na scénu tentokrát nastúpili ľudia stojaci na hromade odpadu v mori a v ich radoch môžeme pozorovať aj Hafþóra Júlíusa Björnssona, známeho strongmana a herca z populárneho seriálu Game of Thrones.

Ten v jednej ruke drží spievajúcu korytnačku obraňujúcu čisté moria. Hlas spievajúcemu zvieraťu prepožičal Rod Stewart, známy spevák z Veľkej Británie. Stewart oceány a podmorský život označil za svoju vášeň a je rád, že mohol týmto spôsobom pomôcť.

Odporúčané
Lidl prekvapil zákazníkov príjemnou zmenou. Touto iniciatívou chce poukázať na vážny problém, ktorý sa týka nás všetkých Lidl prekvapil zákazníkov príjemnou zmenou. Touto iniciatívou chce poukázať na vážny problém, ktorý sa týka nás všetkých 1. marca 2024, 13:30

Plasty sa stali rozšírenou hrozbou so zatiaľ neznámym dopadom na ľudské zdravie, ale s ničivými enviromentálnymi následkami pre naše oceány a morský život,“ prehlásil generálny riaditeľ SodaStream Daniel Birnbaum. Spoločnosť v rámci tejto snahy ďalej vytvorila aj samostatnú webovú stránku FightPlastic.com.

Tá vám hneď pri úvodnom zobrazení preradí, že zmena je aj v tvojich rukách. Samotný Hafþór „Hora“ Bjornsson sa k boju za lepšie životné prostredie prihlásil aj svojím tetovaním. Ako dôkaz slúži nasledujúce video. Tak čo, prijímaš túto výzvu aj ty?

Domov
Zdieľať
Diskusia