Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s Hornbachom.
21. novembra 2018, 9:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Toto je najkrajšia toaleta na svete. Navrhli ju umelci a keď to uvidíš, svoje WC budeš chcieť vymeniť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vykonávanie potreby je viac než len nutnosť. Sprav z toho zážitok.

Toaleta je pre väčšinu ľudí tabu opradené hanbou a možno aj nechutnosťou. V skutočnosti však ide o miesto kľudu, kde má každý chvíľku pre seba. To, čo človek prijal a strávil, tu opäť vylúči. Toaletu má doma každý, no treba s ňou niečo robiť.

Hornbach sa preto rozhodol pre odvážny krok a návštevu toalety chce premeniť na zážitok.  Odkrýva tajomstvá WC a vykonávanie potreby povyšuje na niečo viac než len na nutnosť. Trávenie predstavuje ako kreatívny proces a návštevu toalety ako akt telesného a duševného zastavenia sa.

Prelomiť tabu nie je ľahké, no Hornbach sa do toho pustil naozaj odvážne. V centre Berlína postavil úžasnú zážitkovú toaletu, kam sa stihlo posadiť až 100 hostí. Ich zážitky potom zvečnili v profesionálnom dokumentárnom filme.

Toaleta je miestom tvojho oddychu a kľudu. Dá sa poňať naozaj kreatívne, preto bež načerpať inšpiráciu a premeň svoje WC na oltár sebapoznania, porozumenia, odpočinku a úteku pred nehostinnou realitou.

Na toalete sa aktivujú všetky ľudské zmysly. Je to tichý úkryt, kde si čítame noviny alebo chceme byť na chvíľu sami, chceme sa zregenerovať a na chvíľu si odpočinúť. Dokončíme tráviaci proces a poriadne sa uvoľníme. Na toalete nás zaplavujú vnútorný kľud, úľava, ukľudnenie a porozumenie seba samého.

Na odvážnom videu zážitkovej toalety je WC vyobrazené ako oltár v katedrále. Film dokonale vystihuje myšlienku záchodu a spája tie najdivokejšie myšlienky, ktoré sa nám na tomto mieste preháňajú. Odvážny film hodnotíme naozaj pozitívne a je skvelé vidieť, ako sa Hornbach odhodlal prelomiť citlivú tému.

K miestu kľudu sa dá pristupovať kreatívne a práve špičkový sortiment, ktorý Hornbach ponúka, ťa určite inšpiruje k tomu, aby si zo svojej toalety spravil nádherné miesta pokoja.

Toto je najkrajšie WC na svete. Navrhli ho umelci a vymeniť by si mal aj svoju kúpeľňu, no proste PR o hajzloch
Toto je najkrajšie WC na svete. Navrhli ho umelci a vymeniť by si mal aj svoju kúpeľňu, no proste PR o hajzloch

Domov
Zdieľať
Diskusia