Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 15:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Firma omylom poslala mnohým z 230 zamestnancov po 30-tisíc €. Všetci mlčali, lebo peniaze považovali za odmeny

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Oceliareň príjemne prekvapila svojich zamestnancov.

Ako by si sa zachoval, keby ti na účet znenazdajky od zamestnávateľa pribudlo 30-tisíc eur? Zamestnanci belgickej oceliarne radšej mlčali, pretože nechceli, aby si ktokoľvek z vedenia všimol, koľko peňazí sa náhodou stratilo.

Britská BBC uvádza, že viacerí zamestnanci oceliarne zarábajú priemerne 1600 eur, takže náhla platba vo výške 30-tisíc eur musela všetkých poriadne prekvapiť. Aj keď ju na účet dostalo väčšie množstvo ľudí spomedzi 230 pracovníkov, ani jeden z nich sa nešiel vedenia spýtať, či sa tentoraz buchli po vrecku.

Vraj sa len potešili, že sa vedenie konečne poďakovalo zamestnancom za úspešný finančný rok oceliarne, avšak v skutočnosti šlo iba o nepríjemnú chybu. Ako bonus nemali dostať 30-tisíc, ale iba 100 eur.

Firma omylom poslala mnohým z 230 zamestnancov po 30-tisíc €. Všetci mlčali, lebo peniaze považovali za odmeny
Zdroj: Pixabay

Dohromady sa stratilo 7 miliónov eur, a tak nikto z pracovníkov nemohol očakávať, že si zmiznuté peniaze nikto nevšimne. O nečakanej platbe sa zrejme rozprávali medzi sebou, a napokon sa situácia vysvetlila.

Vedenie im poslalo list o tom, že došlo k veľkému omylu a peniaze treba poslať naspäť. Na odoslanie financií dostali čas len do konca týždňa, pričom spoločnosť prípadným rebelom pohrozila žalobou.

Jej právnici počítali aj s prípadmi, že by zamestnanci rýchlo peniaze minuli. Ak ich už nemajú na účte a nedokážu sumu vrátiť do pár dní, dostanú šancu dohodnúť si splátkový kalendár.

Napriek tomu, že šlo o očividný omyl je belgická verejná mienka na strane pracovníkov. Právnici však upozorňujú, aby ľudia pri podobných podozrivých transakciách na svojich účtoch nemlčali a radšej sa spýtali, čo sa deje, pretože inak môžu ohroziť vlastnú slobodu.

Domov
Zdieľať
Diskusia