Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2018, 11:39
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Kedy bude konečne snežiť? V Bratislave by malo mrznúť už tento víkend

ZAUJÍMAVOSTI SNEH VIANOCE
Uložiť Uložené

Denné teploty sú stále pomerne vysoké.

Niektoré časti Slovenska sa tento rok snehu už stihli dočkať, no pre väčšinu územia stále platí, že bielu pokrývku túto zimnú sezónu ešte nevideli. Pritom nám už pomaly končí prvá polovica novembra a na snehovú nádielku je tak už najvyšší čas. Ako to teda vyzerá so snežením a mrazmi počas najbližších dní?

Podľa aktuálnych predpovedí počasia by sme sa sneženia mohli eventuálne dočkať už tento týždeň, aj keď je to nepravdepodobné. Denné teploty sa budú pohybovať okolo 10 °C, no v noci na väčšine územia klesnú pod nulu, v prípade južných oblastí bude ortuť teplomera ukazovať 1 °C až 3 °C.

Kedy bude konečne snežiť? V Bratislave by malo mrznúť už tento víkend
Zdroj: TASR – Pavol Zachar

Najväčší problém je však so zrážkami. Koncom týždňa sa má zamračiť, no pravdepodobnosť zrážok sa stále pohybuje na nízkych číslach a aj keď sa sneženie v žiadnom prípade nedá vylúčiť, zrejme nám budú zimu pripomínať len ranné námrazy a líca vyštípané zimou.

Najružovejšie to so snežnými zrážkami vyzerá v strede budúceho týždňa. Od stredy, 21. novembra, sa začne zamračovať s dennými teplotami okolo 7 °C, v noci -5 °C a počas ďalších dní pribudnú zrážky a čísla na teplomeroch ešte poklesnú. Koncom mesiaca sa aj denné teploty priblížia k osudnej nule.

Domov
Zdieľať
Diskusia