Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2018, 14:29
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Christopher Walken rád krotí levy, Tom Cruise riskuje život a Margot Robbie tetuje. 10 hercov, ktorých talent presahuje herectvo

FILMY A SERIÁLY HERCI HEREČKY
Uložiť Uložené

Umenie, mágia či adrenalín. Slávni herci a herečky nie sú vždy nadaní iba vo svojom obore.

Prednedávnom sme ti priniesli článok o hercoch a herečkách, ktorí našli okrem strieborného plátna záľubu v hudbe a dnes budeme pokračovať v podobnom duchu. Hudobné nástroje však vymeníme za iné (častokrát šialené) schopnosti, talenty a záľuby.

Christopher Walken

Charizmatický herecký veterán s nezameniteľným hlasovým prejavom ti bude určite známy z mnohých snímok. Za mienku stojí Burtonov gotický horor Sleepy Hollow, skvelá vojnová oscarovka The Deer Hunter či Catch Me If You Can, kde si zahral otca postavy Lea DiCapria.

Pravdepodobne si však netušil, že ako mladík pracoval v cirkuse a prischla mu rutina, ktorú rozhodne nemôžeme zaradiť do kolonky obyčajných. Bol krotiteľom levov a konkrétne mal na starosti samicu menom Sheba, ktorá bola podľa vlastných slov „veľmi roztomilá...  skutočne ako pes“.

Pierce Brosnan

V poradí šiesty predstaviteľ Jamesa Bonda bol v minulosti dozaista miláčikom nielen ženského publika. Dôvod toho, čo ho priviedlo k objaveniu svojho ojedinelého talentu, teda nebude príliš zložitý.

Podľa vlastných slov sa ako mladík pristavil k stánku, v ktorom pouličný umelec učil publikum pohĺtať oheň. Viac ako ohňová show ho však zaujali slečny hore bez, na ktorých spomínaný pán nacvičoval svoje číslo. Piercovi šlo hltanie ohňa dokonca natoľko dobre, že ako tínedžer neskôr pracoval v cirkuse hneď niekoľko rokov. O tom, že to skutočne vie, sa môžeš presvedčiť vo videu nižšie.



Tom Cruise

Pri nebezpečných aktivitách ešte ostaneme, no priblížime si ich trocha z iného uhla. Reč nebude o nikom inom ako Tomovi Cruiseovi a jeho láske k šialeným akrobatickým kúskom, adrenalínu a autentickosti.

Na túto tému by sa toho dalo popísať naozaj veľa, no pokúsime sa to skrátiť. Ak to totiž ešte nevieš, Tom si robí všetky šialené adrenalínové kúsky sám bez pomoci kaskadéra. Od jázd na motorkách, autách a helikoptére, cez bitky so samurajskými mečmi, až po lozenie na idúcom lietadle či mrakodrape Burj Khalifa vo výške takmer 800 metrov.

Iba pred pár dňami sa na internete objavila správa, že produkcia Top Gunu 2 sa odkladá z dôvodu, že sa Tom snaží naučiť pilotovať vojenské lietadlo. Táto informácia sa síce ukázala ako nepravdivá, keďže vojenské stíhačky skutočne nemôže pilotovať žiaden civilista, avšak Cruise si vo filme v niekoľkých scénach skutočne zalieta. 



Hedy Lamarr

Táto sexbomba a diva rokov minulých je dnešnému divákovi pravdepodobne poriadne neznáma aj napriek svojej krátkej kariére vo vtedajšej československej koprodukcii. Nebudeme to mať síce nikomu za zlé, no v tomto prípade trocha osvety nezaškodí.

Prečo, pýtaš sa? Nuž, Hedy je viac ako filmovou herečkou. Je uznávanou vynálezkyňou, ktorej najväčším prínosom bol postup, neskôr dláždiaci cestu technológiám ako Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Za vynález dostala Hedy s priateľom Georgeom Antheilom hneď niekoľko prestížnych ocenení a v roku 2014 bola posmrtne uvedená do siene slávy v organizácii National Inventors Hall of Fame.


Christopher Walken rád krotí levy, Tom Cruise riskuje život a Margot Robbie tetuje. 10 hercov, ktorých talent presahuje herectvo
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Jim Carrey

Šialeného a excentrického komika Jima Carreyho nikomu predstavovať určite nemusíme.  V našom článku z apríla tohto roku sme ti priblížili, prečo sa Carreymu nedostáva toľko hollywoodskej pozornosti a taktiež, že voľný čas trávi umením a maľovaním.

Jim síce kreslil od malička, no ako sa môžeš dozvedieť z videa nižšie, k maľovaniu sa dostal až v neskorších a podstatne ťažších fázach svojho života. Skrz svoj osobný twitter účet zdieľa množstvo satirických kresieb komentujúcich spoločenské dianie, pričom mu nemožno uprieť obrovský talent a umelecké cítenie.


Angelina Jolie

To, že si Tom Cruise robí vlastné kaskadérske kúsky si možno vedel, no asi si netušil, že do tohto klubu patrí z veľkej časti aj Angelina Jolie. Pôvodná Lara Croft sa tak popreháňala po pľaci Tomb Raider, Mr. and Mrs. Smith, Wanted či Salt, pričom z posledného menovaného si odniesla aj malú jazvu z nepodareného kúsku. Angelina má navyše doma peknú zbierku zbraní a k srdcu jej obzvlášť prirástli nože, s ktorými vie zručne narábať.


Margot Robbie

O tom, že Margot je skromne pôsobiaca sympaťáčka, ale aj skvelá herečka, určite nikto nepochybuje. Postava Jokerovho objektu lásky, Harley Quinn, ju vystrelila do výšin extrémnej popularity a na pľaci Suicide Squad sme sa taktiež dozvedeli aj o jej milej záľube.

Rada tetuje a ako sama priznala, na konte už má asi 100 maličkých kúskov, pričom sa podľa vlastnej mienky stále viac a viac zhoršuje. To jej však nebránilo predviesť sa v talk show Grahama Nortona, kde si tetovanie odniesol človek z produkčného tímu.


Colin Farrell

Detektív Ray Velcoro z druhej série True Detective, Alexander Veľký či Graves z Fantastických Zverov aj v druhej dekáde 21. storočia nepoľavuje a točí projekt za projektom. Ír však si však v mladosti ešte pred herectvom zarábal tak trochu inak, ako by si si predstavoval.

Ako 19-ročný totiž pracoval ako inštruktor typických country tancov v časoch, kedy jeho krajinou otriasala práve spomínaná americká módna vlna. Farrella síce odstrihnuté rukávy a klobúky príliš nenadchýňali, no peniaze boli dobré a pozornosť dám s pribúdajúcim vekom určite taktiež.



James Franco

Herec, režisér a scenárista James Franco naposledy zožal skvelé ohlasy za svoju poctu kultovej snímke The Room vo filme The Disaster Artist. V priebehu roka 2018 ho však dostihlo hneď niekoľko závažných obvinení zo sexuálneho obťažovania a iného nie veľmi profesionálneho správania sa na pracovisku.

Ich opodstatnenosť a závažnosť síce ukáže iba čas, no aj keby sa Francovi dvere do Hollywoodu uzatvorili, vyzerá to tak, že sa stále môže uživiť ako spisovateľ. Má totiž doktorát z univerzity Yale a v priebehu posledných rokov vydal napríklad zbierku poviedok s názvom Palo Alto, básní Directing Herbert White či román Actors Anonymous, ktoré sa stretli s prevažne pozitívnymi ohlasmi od čitateľov.



Neil Patrick Harris

Iba málo seriálových hercov si dokázalo vytvoriť tak obľúbený status u bežného diváka, ako práve Neil Patrick Harris alias zvádzač žien Barney Stinson. Aj tí najvernejší však možno netušia, akú veľkú záľubu má Neil v kúzelníckych predstaveniach. Sám je dokonca autorom detských kníh s názvom The Magic Misfits a čo viac, svoj talent s „kúzlami“ predviedol mnohokrát pred kamerami. Žiadne ďalšie slová tu teda nie sú potrebné.


Samozrejme, toto nie sú všetci herci a herečky so zaujímavým talentom, netradičnými záujmami či nezvyčajnou minulosťou. Do zoznamu sa nezmestil napríklad Jason Lee ako vyslúžilý skejtbordista, žonglujúce Ellen Page a Kristen Stewart, Susan Sarandon ako zanietená hráčka stolného tenisu a množstvo iných.

Anketa:
Kto z hercov vás svojim talentom a aktivitami mimo plátno zaujal najviac?
Christopher Walken
Pierce Brosnan
Tom Cruise
Hedy Lamarr
Jim Carrey
Angelina Jolie
Margot Robbie
Colin Farrell
James Franco
Neil Patrick Harris
Christopher Walken
8 %
25 Hlasov
Pierce Brosnan
4 %
14 Hlasov
Tom Cruise
24 %
80 Hlasov
Hedy Lamarr
7 %
22 Hlasov
Jim Carrey
12 %
39 Hlasov
Angelina Jolie
6 %
21 Hlasov
Margot Robbie
21 %
71 Hlasov
Colin Farrell
1 %
3 Hlasy
James Franco
7 %
24 Hlasov
Neil Patrick Harris
10 %
33 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia