Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2018, 8:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Raperi verzus bulvár: Separ, Strapo a Rytmus bojujú proti „novinárskym hyenám“

HUDBA REFRESHER+
Uložiť Uložené

Slovenskí raperi dávajú verejnosti pocítiť, že niečo nie je v poriadku. Novinárov nazývajú hyenami kvôli prístupu, akým informujú o nešťastných udalostiach.

Vedúcu pozíciu rapu v rámci hudobných žánrov na Slovensku by si dovolil aktuálne spochybniť len málokto. Svedčia o tom nielen neustále plné sály počas víkendových vystúpení naprieč celou krajinou, ale aj čísla predajov. V neposlednom rade je však dôkazom aj záujem spravodajských médií, ktoré sa začali o interpretov výrazne zaujímať. 

Niektorí sa rozhodli pre formát rozhovorov, iní neprestajne zásobujú čitateľov bulvárnymi článkami. Tie sa týkajú v prvom rade Rytmusa a jeho polovičky, no svoje si s bulvárom zažil aj Separ s manželkou Tinou prakticky pri každej hlúpej príležitosti alebo Strapo po autonehode.

Všetci traja už majú s otravnými novinármi veľmi slušné skúsenosti, no teraz sú v pozícii, kedy im môžu vrátiť aspoň zlomok prostredníctvom Instagramu. Napríklad práve Rytmus to dokázal veľmi efektívne a ešte pri tom aj pobavil fanúšikov. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Hhahahahajqhqhqhqhhahahah Odteraz na kazdu fotku #NaMarkize #ElegantneSomSvamiVyjebal

Príspevok, ktorý zdieľa @ rytmusking,

Síce zamestnancov médií neohovárajú a nepíšu o nich nepravdivé informácie, poukazujú na ich existenciu a chyby, ktoré vo svojej práci robia. Pravdou však ostáva, že to nie je len o náplni práce, ale aj ľudskosti ako takej. Mnohí už asi tušíte, k čomu smerujeme, keďže bulvár aktuálne na sociálnych sieťach rieši viacero rapových reprezentantov, no pre istotu si všetko vysvetlíme pekne od začiatku. 

V skutočnosti sa všetko začalo ešte pred pár dňami, keď sa známy bulvárny denník začal vŕtrať v zdravotnom stave herca Janka Kronera aj napriek tomu, že jeho rodina dala opakovane najavo, že si to neželá. Pádnym dôvodom má byť, že jemu a ani jeho rodine medializácia neprospieva, čo je viac než pochopiteľné. 

Bežný zamestnanec spravodajského portálu by v tejto situácii minimálne prehodnotil, kde sa nachádza spomínaná hranica ľudskosti a čo mu stojí, resp. naopak nestojí za zopár desiatok tisíc views. V nemenovanom denníku sa však našla nemenovaná redaktorka, ktorá sa bez váhania rýpe v zdravotnom stave bez toho, aby disponovala relevantnými informáciami od rodiny a blízkych.

Syn Jakub Kroner tvrdí, že redaktorka z nemenovaného portálu nemá problém zverejňovať si súkromné skutočnosti napriek jeho prosbám a píše výhradne v anonymite. S vedomím, že pacientovi zhoršuje zdravodný stav.

Samozrejme, všetci si uvedomujeme postavenie takej kapacity, akou je Janko Kroner a každému je snáď jasné, že ide o verejne známu osobnosť, ktorej povinnosťou je znášať vyššiu mieru záujmu. Bavíme sa ale o tom, čo je slušné a ľudské. Profitovať na kohokoľvek nešťastí, či už ide o verejne známu osobnosť alebo obyčajného človeka, je jednoducho v súčasnej spoločnosti neprijateľné. 

Raperi verzus bulvár: Separ, Strapo a Rytmus bojujú proti „novinárskym hyenám“

Jej identitu odkryl ešte pred pár desiatkami hodín raper Strapo, ktorý na svoj oficiálny Instagram pridal fotografiu jej tváre a SMS komunikáciu. V popise neskrýval rozhorčenie a konštatoval, aký dokáže byť svet zvrátený. Kritizoval v prvom rade nemenovanú redaktorku, ktorá zareagovala podľa očakávaní – využila firemného právnika. 

Ohradila sa, že na rozdiel od herca, ona nie je verejná osobnosť a jej meno a tvár tak nemôže zverejňovať ktokoľvek. Strapov príspevok nakoniec zo všetkých sociálnych sietí zmizol a dokonca mu bol zablokovaný Facebook účet.

No a keďže sa nemohol k situácii ďalej vyjadrovať, štafetu prebral ešte o niečo známejší a pred bulvárom ostrieľanejší kolega Separ. Ten v krátkosti uviedol celú situáciu na pravú mieru pre všetkých, ktorí jej doteraz nerozumeli. 


Raperi verzus bulvár: Separ, Strapo a Rytmus bojujú proti „novinárskym hyenám“

Okrem Strapa, resp Separa sa právom k situácii vyjadroval aj syn Janka Kronera, ktorý je hlavným tvorcom z Lokal TV. No a keďže ide o jeden z jeho komunikačných kanálov s približne stotisíc sledovateľmi, informáciu o redaktorke prezdieľal aj tam. 

Presne, ako by mohol ktokoľvek očakávať, reakcia nemenovaného denníka na seba nenechala dlho čakať, no bulvár sa zmohol len na ofenzívnu komunikáciu prostredníctvom právneho zástupcu.


Screenshot SMS správy bol pôvodne venovaný Jakubovi Kronerovi

Raperi verzus bulvár: Separ, Strapo a Rytmus bojujú proti „novinárskym hyenám“

Ťažko povedať, či si zamestnanci spravodajských médií uvedomujú silu slovenských raperov, aj keď o nich s veľkou radosťou píšu. Síce sa skutočný vplyv na sledovateľov tejto kauzy zmerať nedá, no redaktori budú musieť odteraz rátať s tým, že táto hra pred verejnosťou môže byť obojsmerná. 

A školiteľom je v tomto prípade Separ, ktorý jej dáva pocítiť vlastnú medicínu tým, že jednoducho zverejnil dve veľavravné správy svojich fanúšikov. Redaktorku totiž niektorí poznajú a osobné skúsenosti sú predsa na nezaplatenie. Veď posúďte sami.

Raperi verzus bulvár: Separ, Strapo a Rytmus bojujú proti „novinárskym hyenám“


Viac už snáď nie je potrebné dodávať. V tomto článku bolo naším cieľom vysvetliť, čo sa aktuálne deje na sociálnych sieťach interpretov. Keďže Separ aj Strapo už dostali priestor vyjadriť sa prostredníctvom svojich verejných profilov, pre férovosť sme oslovili aj nemenovanú redaktorku. 

Telefonicky sa nám s ňou spojiť nepodarilo ani po opakovaných pokusoch v intervale hodín. Dovolali sme sa na infolinku nemenovaného denníka, kde nám bolo oznámené, aby sme napísali oficiálny mail.

Ten sa vraj k samotnej redaktorke dostal, no aj napriek tomu naň nereagovala. Následne sme ešte dostali telefonát informujúci o tom, že sa namiesto redaktorky k situácii vyjadrí právnik. 


Článok bol aktualizovaný.

Domov
Zdieľať
Diskusia