Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vzniklo v spolupráci s ASFK
8. novembra 2018, 16:01
Čas čítania 0:00
Luke the Bearded Duke

Šialený Climax od Gaspara Noého ti naservíruje priamo do žíl dávku drog, sexu, tanca či života a smrti

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Argentínsky režisér prichádza so svojím najlepším filmom.

Režisér Gaspar Noé sa po troch rokoch vracia späť na filmové plátna so snímkou Climax, ktorá narozdiel od svojho predchodcu, Love, zožala priaznivé hodnotenia od kritikov. Ohlasy po prvej projekcii v Cannes zapríčinili stometrové rady pred ďalším premietaním.

Film sa sústreďuje na skupinu tridsiatich tanečníkov na zimnej chate v roku 1996. Po náročnom tréningu na turné po USA ich čaká iba záverečná párty. Noc plná zábavy sa zmení na drogové šielenstvo po tom, čo niekto okorení veľkú nádobu sangrie dávkou LSD.

Tanečníci sa pod vplyvom omamných látok poddajú hypnotickej atmosfére. Kým niektorí sa cítia ako v raji, ostatných pohltí ich vlastné, na mieru ušité peklo. Climax sa pohybuje na tenkej hranici drogového muzikálu a tanečného hororu, čo mu dodáva unikátnu atmosféru.

Šialený Climax od Gaspara Noého ti naservíruje priamo do žíl dávku drog, sexu, tanca či života a smrti
Zdroj: Wild Bunch/A24

Gaspar Noé sa nebojí vo svojich filmoch riskovať a experimentovať s vizuálnou stránkou filmu alebo so skladbou príbehu. Typickým je preňho surové vyobrazenie násilia či sexuality. Svojimi kariérnymi počinmi sa zaradil medzi kontroverzných režisérov dnešnej doby.

V jeho najnovšom diele sa predstaví aj čoraz populárnejšia herečka, Sofia Boutella. Alžírska rodáčka sa vo svojich desiatich rokoch presťahovala s rodinou do Francúzska. Objavila sa v hudobných klipoch Michaela Jacksona či Madonny, s ktorou ako tanečníčka absolvovala aj jej turné. Z jej filmografie môžeme vypichnúť film Kingsman: The Secret Service, Star Trek Beyond alebo The Mummy s Tomom Cruisom.

Climax si odkrúti svoju premiéru na Slovensku už 8. novembra 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia