Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2018, 12:34
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Mansory opäť na hrane vkusu vyšperkovalo okázalý Rolls-Royce Phantom

TECH MANSORY ROLLS-ROYCE
Uložiť Uložené

Ultra-luxusná limuzína v extravagantnejšom šate.

Rolls-Royce Phantom 8. generácie sme spoznali už vlani, až tento rok sa však prvé kúsky dostávajú ku svojim zákazníkom. Inak tomu nie je ani v prípade tuningových úprav, ktoré sú medzi danou klientelou relatívne obľúbené, najmä ak ide o renomované značky ako Mansory. Práve nemecký úpravca nám najnovšie servíruje dôkladne vyšperkovaný Phantom, ktorý okázalým vzhľadom opäť na hrane vkusu strhuje pozornosť. 

Majestátny vonkajší vzhľad umocňujú nové, podstatne masívnejšie nárazníky na oboch koncoch či nižšie bočné prahy. 2,6-tonová limuzína stojí na dvorných 24" diskoch s pneumatikami o rozmeroch 295/30 R24. Ako je pritom zvykom, na výber je hneď niekoľko farebných vyhotovení, zákazník si následne bude môcť vybrať aj z viacerých materiálov zdobiacich exteriér – lesklý chróm, matný chróm, pozlátené prvky či karbón.

Mansory opäť na hrane vkusu vyšperkovalo okázalý Rolls-Royce Phantom
Zdroj: www.mansory.com

Do oka padne aj nové výfukové potrubie so štvoricou leštených koncoviek, spomenúť však treba aj možnosť zníženia podvozku. Technici sa majiteľom môžu pozrieť aj na samotné pohonné ústrojenstvo, ktorému vedia pridať ďalších približne 40 koní a 50 Nm. Dvakrát preplňovaný dvanásťvalcový agregát tak môže poskytovať výkon až 449 kW / 610 koní a obrovských 950 Nm.

Odporúčané
Oženil sa so sesternicou, homosexuálov dáva ukameňovať. Sultán z Bruneja má lietadlo zo zlata a majetok takmer 30 miliárd eur Oženil sa so sesternicou, homosexuálov dáva ukameňovať. Sultán z Bruneja má lietadlo zo zlata a majetok takmer 30 miliárd eur 13. marca 2024, 8:30

To, že v tomto Rollse má prsty Mansory, je najviac cítiť v interiéri, kde všetká tá opulentnosť naberá na otáčkach. Kokpit aj zadné lóže sa tak prezliekli do jemného čalúnenia s kosoštvorcovým vzorom, pribudli pravé diamanty a extravagantnejšie dekóry. V závislosti od prianí zákazníkov je možné interiér opäť obohatiť o strieborné, zlaté či karbónové detaily a prvky. Mansory hovorí aj vylepšenom náladovom osvetlení, ktoré ponúka nové svetelné efekty, žiaľ, ich funkcionalitu nám zatiaľ nepredviedol. Rovnako nie je zrejmé, koľko takáto úprava môže stáť, je však jasné, že v týchto vodách peniaze nezohrávajú rolu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia