Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2018, 1:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Internet šokovali autentické zábery z bitúnku, ktorý sa pýši označením organický. Zvieratá tam rezali už zaživa

ZAUJÍMAVOSTI SMRŤ ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Zábery znechutili francúzsku verejnosť.

Vo Francúzsku momentálne ľudia diskutujú o tom, čo všetko sa deje za zatvorenými bránami bitúnkov. Spôsobila to nezisková organizácia L214, ktorej sa podarilo získať zábery zo skrytých kamier na bitúnku v časti Boischaut. Zrejme nikto nemôže predpokladať, že bitúnok bude mierumilovné a humánne miesto, avšak zábery Francúzov šokovali.

Nejde pritom o obyčajný bitúnok, ale o ekobitúnok, ktorý získal špeciálnu certifikáciu a označoval sa za organický. Nesvedčia o tom praktiky využívané jeho zamestnancami. Video sa zameriava na všemožné nechutné spôsoby, akým ľudia zvieratá pripravovali o život.

Žiadne citlivé zaobchádzanie, ale často rezanie a porcovanie zvierat zaživa. Všetky zvieratá by mali byť na bitúnkoch spracované až po smrti, lenže tieto zvieratá boli pri vedomí a museli prechádzať ukrutnou bolesťou, keď im pracovníci začali zaživa odrezávať časti tiel.

Minister poľnohospodárstva Didier Guillaume dokonca po zhliadnutí videa vyhlásil, že podobné praktiky nebudú v krajine tolerované. Rovno nechal fungovanie bitúnku pozastaviť, a tlak verejnosti zrejme v najbližších mesiacoch prinúti francúzsku vládu nechať prešetriť situáciu celoplošne vo všetkých bitúnkoch.

Odporúčané
Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť 28. marca 2024, 9:30

Napriek tomu organizácia L214 nepredpokladá, že prešetrovanie prinesie akékoľvek reálne výsledky. Podobná aktivita vlády sa objavila už pred dvomi rokmi, avšak plošný audit umožnil drvivej väčšine bitúnkov pokračovať aj naďalej. Zamestnanci zrejme presne vedia, ako sa pri kontrolách správať a tváriť.

Domov
Zdieľať
Diskusia