Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2018, 16:51
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Ako vznikali efekty a CGI v dvojke Deadpoola? Skvelé videá ti odhalia, čo bolo reálne a čo nie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pracovníci zodpovední za špeciálne efekty sa ani tentokrát nenechali zahanbiť.

Druhý Deadpool je už úspešne za nami a rozhodne môžeme vyhlásiť, že aj po druhýkrát išlo o poriadne nahláškovanú a zábavnú jazdu. Anti-hrdina v červeno-čiernom kostýme už dorazil aj na domáce nosiče, kde na fanúšikov čaká jednak predĺžená verzia, ale aj množstvo bonusov.

Vo videu nižšie si napríklad môžete pozrieť, ako vyzerala práca trikových majstrov v scénach, kedy Domino prenasledoval Cable, ďalej pri výsadku tímu X-Force, ako aj pri momentoch, kedy sa Deadpool snaží o samovraždu výbuchom sudov plných benzínu.

Prácu zodpovedných trikárov musíme opäť len obdivovať. Všeobecne sa dá povedať, že triky boli v Deadpool 2 použité viac-menej citlivo a snímka sa našťastie nezmenila na neprehľadný digi bordel.

Štúdio 20th Century Fox sa so svojím hrdinom ešte neplánuje rozlúčiť. Do amerických kín sa totiž počas týchto Vianoc dostane snímka Once Upon a Deadpool. Pôjde vlastne o prestrihanú dvojku, ktorá však teraz bude mať rating PG-13. Dočkáme sa však aj úplne nových scén.

Je evidentné, že diváci sa dočkajú omnoho menšej porcie násilia či nadávok. Na druhej strane však tento zaujímavý koncept umožňuje tvorcom pridať do filmu ďalšie originálne vtipy. Dúfajme, že tento zostrih bude v nejakej forme k dispozícii aj neamerickému publiku. Minimálne zo zvedavosti by sme si ho určite pozreli.

Deadpool 2 režíroval David Leitch (v titulkoch uvedený ako "Jeden z tých chlapíkov, ktorí zabili psa Johnovi Wickovi") a hlavnú rolu opäť stvárnil neprekonateľný Ryan Reynolds.

Vo vedľajších úlohách sme mohli vidieť Josha Brolina, Zazie Beetz, Morenu Baccarin, Juliana Dennisona, Shioli Kutsunu, Briannu Hildebrand, Jacka Kesyho či Billa Skarsgårda. Deadpool 2 je už k dispozícii na DVD a Blu-ray nosičoch a s jeho zakúpením by ste nemali dvakrát váhať.

Domov
Zdieľať
Diskusia