Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2018, 15:18
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ohňostroj vydesil ustráchaného psíka natoľko, že zomrel na infarkt

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

S blížiacim sa koncom roka by sme okrem bujarých osláv mali myslieť aj na psov a ich citlivý sluch.

Winston bol pôvodne moskovským strážnym psom, ktorý dlhé roky strávil v Bulharsku, kde ho jeho majitelia týrali. Neskôr sa dostal do záchranného centra Dogs 4 Rescue v Manchestri a postupom času si navykol na odlišné prostredie, i keď zo začiatku nikomu neveril. Mal na to však svoje dôvody.

Záchranné centrum pred nedávnou dobou zdieľalo množstvo dojemných fotiek, na ktorých môžeme vidieť, že Winston si na svoj nový domov zvykol a dokonca si našiel hneď niekoľko priateľov. O to nešťastnejšie pôsobí tragédia, ktorá sa mu prihodila. Jeho srdce nápor strachu z ohňostroja jednoducho nezvládlo.

Winstonova majiteľka Emma BIllington o Winstonovi prezradila, že nenávidel hlasné zvuky a navyše mal problematické srdce, kvôli ktorému musel brať lieky. Daná kombinácia sa mu stala osudnou začiatkom týždňa, kedy v okolí centra pre psov začali púšťať ohňostroje. V momente sa väčšina zvierat rozpŕchla na každú stranu, no Winstona nemohli nikde nájsť.

Neskôr už bohužiaľ uvideli iba jeho nevládne telo. Winstonove slabé srdce pod tlakom z okolitých zvukov nakoniec podľahlo. Aj táto nešťastná udalosť obyvateľov Anglicka podporila k tomu, aby pridali svoje hlasy pod petíciu za zákaz predaja pyrotechniky pre verejnosť.

Podľa organizácie RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) existuje množstvo spôsobov, ako vášmu domácemu zvieraťu pomôcť pri strachu s ohňostrojom. Samozrejme treba ale dbať aj na osobitné potreby zvieraťa, pretože čo jedného psa vystraší, druhý pokojne odignoruje.

V prvom rade skús tvojho psa vyvenčiť počas dňa, aby bol na večer (kedy sa zväčša odpaľujú ohňostroje) unavený a zavri ho do miestnosti, kde je najviac stlmený zvuk (hlavne pozatváraj všetky okná). Do pozadia môžeš taktiež pustiť upokojujúcu hudbu, aby prekryla zvuky výbuchov. A čo je hlavné, zostaň v jeho prítomnosti, aby cítil tvoj osobný pokoj.

Domov
Zdieľať
Diskusia