Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2018, 12:10
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Návštevníci zoo hádzali do krokodíla kamene, aby zistili, či je skutočný. Začal krvácať a museli ho ošetriť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zoologické záhrady sú dnes tŕňom v oku mnohých ľudí.

V čínskom meste Xiamen funguje zoologická záhrada, ktorá sa miestnym obyvateľom snaží priblížiť divokú prírodu Afriky. Rezervácia China-Africa Wildlife Zoo preto ponúka návštevníkom šancu vidieť aj obrovského krokodíla.

Volá sa Xiao He, oslávil už svoje 37. narodeniny a patrí medzi najväčších krokodílov v celej Ázii, čo podčiarkuje jeho váha viac ako 1250 kilogramov a dĺžka 5,8 metra. Napriek tomu sa v zoologickej záhrade našla skupinka ľudí, ktorá neverila, že je Xiao He skutočne živý, a tak sa o tom potrebovali presvedčiť.

Rodina mala pocit, že krokodíl je iba model a rezervácia ľudí klame. Zobrali si do rúk kamene a začali ich hádzať do zvieraťa, pretože ho chceli prinútiť, aby sa pohol. Krokodíl sa nakoniec samozrejme pohol, lenže rodina kamene hádzala až dovtedy, kým zviera nezačalo krvácať.

Krokodíl morský je zaradený medzi ohrozené živočíchy, takže rodina útokom na zviera porušila zákon a zoologická záhrada už prípad nahlásila polícii.

Jej zamestnanci krokodíla ošetrili a snažia sa mužom zákona pomôcť rodinu nájsť, lenže zoo fungovala len v obmedzenom režime bez kamerového systému. Ak sa policajtom rodinu podarí vypátrať, zrejme si jej členovi poriadne zavarili. 

Domov
Zdieľať
Diskusia