Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2018, 16:07
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Streetartista Santiago predstaví svoje diela na SPOTS #14 v zatopenom pancierovom kryte

REFRESHER
Uložiť Uložené

Košický streetartista Santiago tvorí diela v podobe textov, ktoré ťa prinútia zamyslieť sa.

Udalosti s titulom Spots v podaní odhodlaných organizátorov z Jägermeisteru nás už niekoľko rokov viac než úspešne presviedčajú o tom, že netradičné umenie a opustené, resp. bežne neprístupné ruiny budov toho majú spoločného viac než dosť.

Práve na týchto netradičných lokalitách dokáže akákoľvek umelecká forma nabrať nový rozmer a my vám teraz s radosťou môžeme oznámiť, že nás čaká štrnáste pokračovanie

SPOTS #14 sa bude konať 1. decembra a hostiteľom je tentokrát metropola východu. Konkrétne sa stretneme na sídlisku KVP, kde sa nachádza pancierový CO kryt. Jeho aktuálna podoba vždy záleží od počasia, no aktuálne v ňom okrem stoviek ton železobetónu nájdeš len vodu, odpadky a pôvodné priestory, na ktorých sa výrazne podpísal zub času. 

Streetartista Santiago predstaví svoje diela na SPOTS #14 v zatopenom pancierovom kryte
Zdroj: urbanexploration.sk

Na stenách betónového raja sa bude realizovať košický streetartista známy pod prezývkou Santiago, ktorého diela sú špecifické hneď z niekoľkých dôvodov. Maľovaniu sa totiž venuje skôr výnimočne a jeho devízou sú v prvom rade krátke a spravidla veľmi výstižné texty. 

Nimi trefne poukazuje na fungovanie spoločnosti, resp. sveta ako takého. Obyvateľom metropoly východu sú už jeho diela veľmi dobre známe, keďže sa realizuje prakticky kdekoľvek a obzvlášť si užíva dobre viditeľné miesta

Streetartista Santiago predstaví svoje diela na SPOTS #14 v zatopenom pancierovom kryte
Zdroj: artattack.sk

Prvého decembra sa však presunie do zatopeného CO krytu, kde budú jeho diela písané priamo na steny osvetlené svetlom pomocou odrazu z vody, keďže aj jeho umelecké meno si literatúra spája s vodou. Tej je síce v kryte dosť, ale počas SPOTS #14 s podtitulom priSTAVY sa po ňom budú návštevníci pohybovať vďaka nivtec pódiam. 

Všetko nasvedčuje tomu, že sa už tradične je na čo tešiť. O zábavu sa bude počas celého večera starať ľadovo namrazený Jägermeister a my sa už teraz nemôžeme dočkať. Len pre istotu pripomíname, že udalosť sa bude konať od 19:00 do 22:00 a následne ešte prebehne afterparty v ikonických priestoroch Kina Úsmev. Neprestávajte loviť nové zážitky.

Viac informácií a aktualít nájdeš na oficiálnej facebook udalosti

Domov
Zdieľať
Diskusia