Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2018, 15:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Poplatkom Ryanairu za batožinu sa vyhol tak, že si všetko napchal do kabáta. Nikto ho nemal odvahu zastaviť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nízkonákladovka zvyšovala poplatky za batožinu len nedávno.

Od 1. novembra zmenila aerolinka Ryanair svoje prepravné podmienky. Cestujúci, ktorí sa doteraz vytešovali z toho, že pri letoch írskou spoločnosťou nemuseli zbytočne platiť za malý kufor s hmotnosťou do 10 kilogramov zostali zaskočení, pretože Ryanair si od novembra za kufor vypýta pár eur.

Nie je to nič, čo by človeka zruinovalo, ale cestujúcich zmena samozrejme nahnevala. Pri už aj tak extrémne nízkych cenách leteniek si ľudia vedia zakúpiť prioritný nástup, kde majú malý kufor v cene, alebo po novom zaplatiť po 8 eur a oblečenie si zbaliť do kufra ako doteraz.

Angličan Lee Cimino však neplánoval Ryanairu zaplatiť ani cent navyše. Pravidlá síce hovoria jasnou rečou, ale pasažierov nijak neobmedzujú pri výbere odevu, v ktorom budú cestovať.

Lee preto zobral svoj kabát, zašiel ku krajčírovi a nechal si ho z vnútornej strany vylepšiť viacerými doplňujúcimi vreckami. Namiesto kufra s hmotnosťou 10 kilogramov napchal všetky veci potrebné na výlet do Belfastu do kabáta a vydal sa na letisko. Ľudia sa naňho pozerali veľmi podozrivo, pričom práve na letiskách by si človek mal dávať pozor na to, aby zbytočne nevzbudzoval pozornosť.

Lee mal kabát vypchatý trenírkami, nohavicami či hygienickými potrebami v plastovom vrecúšku, a tak sa pohyboval s ťažkosťami. Nemal žiadnu batožinu, vďaka čomu síce od kontroly pri kontrole leteniek schytal zopár pohŕdavých pohľadov, ale bez problémov prešiel až ku lietadlu a sadol si na svoje miesto.

Lee pripomína, že cestovanie Ryanairom obľubuje a nijak aerolinke nezazlieva, že chce podľa jej vlastných slov urýchliť vystupovanie a nastupovanie pasažierov, avšak zbytočné poplatky navyše sa mu platiť nechcelo.

Aj keď ho ľudia upozornili, že investícia do práce krajčíra bola vyššia ako poplatky samotné, Lee bude kabát využívať pri každom výlete, takže sa mu z dlhodobého hľadiska vyplatí.

Domov
Zdieľať
Diskusia