Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2018, 18:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ničí nás viac konzumácia mäsa alebo plastové slamky?

ZAUJÍMAVOSTI MÄSO
Uložiť Uložené

Aktivista Peter nám porozprával o svojich názoroch na súčasný trend zero waste a aktivitách pomáhajúcich prírode.

Ešte počas posledných skutočne slnečných dní sme sa rozhodli pozrieť na problematiku zero waste a všetkého s ním spojeného z trochu bližšej perspektívy. Ide o aktuálnu spoločenskú tému, ktorá však dokáže ľudí do veľkej miery polarizovať v názoroch na to, čo našej planéte škodí, čo je správne a akú prevenciu zvoliť do budúcnosti. 

Odpovede sme sa rozhodli hľadať u aktivistu Petra, ktorý je iniciátorom projektu Mother Flower zameriavajúceho sa na ochranu prírody. Dozvedáme sa čosi viac nielen o samotnom občianskom združení, ale aj o jeho aktivitách, ktorých súčasťou sa môžeš stať aj ty. 

Moderátorka Deniska sa pokúsila hľadať aj konkrétnych vinníkov a iniciátorov problémov a všetko nasvedčuje tomu, že sa bude musieť zmeniť mentalita ľudstva ako takého. Peter však vidí veľký problém aj v odlesňovaní, priemysle založenom na mäse a tiež produkcii plastov. Viac už ale v samotnom rozhovore. 

Domov
Zdieľať
Diskusia