Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2018, 20:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najlepšie zarábajúca pracovníčka Apple si domov odnesie dvakrát viac peňazí ako šéf spoločnosti Tim Cook

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Angela Ahrendts je meno, ktoré si zrejme nikdy nepočul.

Človek by nikdy neuhádol, koľko dôležitých ľudí stojí za svetoznámymi značkami, ale my sme o nich pravdepodobne nikdy nepočuli. Angela Ahrendts pritom nie je neznáme meno.

Posledných desať rokov sa pravidelne umiestňuje vo všemožných rebríčkoch najvplyvnejších žien vo svete biznisu a podnikania, za čo vďačí svojej usilovnosti.

Pred tromi rokmi bola dokonca 25. najvplyvnejšou ženou na celom svete podľa magazínu Forbes. Manažérka sa nemôže sťažovať na to, že by za svoju prácu dostávala nedostatočne zaplatené, a tak nastal čas spoznať ju bližšie.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Angela Ahrendts (@angelaahrendts),

Pri každej návšteve obchodu značky Apple si nabudúce spomeň, kto na všetky prevádzky dohliada. Na starosti ich má práve ona. Angela pôsobí v spoločnosti Apple na pozícii „Senior Vice President of Retail“ už viac ako štyri roky a zanecháva za sebou len tie najlepšie výsledky.

Na prácu v jednej z najväčších súkromných firiem sveta bola perfektne pripravená, pretože dlhé roky strávila na čele módnej značky Burberry. Pri spomenutí značky Burberry sa ti zrejme automaticky nevybaví svetoznáme meno dizajnéra ako pri značke Versace, ale keby nebolo Angely, Burberry by dnes nebolo v súčasnej pozícii.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Na pozíciu šéfky módneho domu nastúpila v roku 2006 a okamžite začala s revitalizáciou. Skúpila späť licencie na kozmetiku či parfémy, obmedzila využívanie charakteristického Burberry vzoru a vo viacerých rozhovoroch postupom rokov priznala, že sa pri obnovovaní kolekcií inšpirovala aj spoločnosťou Apple. Zrejme tak predpovedala svoj prechod do kalifornskej firmy, kde sa nemá vôbec zle.

Za všetko hovorí fakt, že za osem rokov pozdvihla hodnotu Burberry o 6,5 miliardy dolárov. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Angela Ahrendts (@angelaahrendts),

Angela Ahrendts v Apple zodpovedá za stratégiu, nehnuteľnosti, vývoj, prevádzkovanie fyzických obchodov, ale aj toho internetového. Ako uvádza portál Insider, viceprezidentka zarobila v roku 2017 dokopy 24,2 milióna dolárov.

Jej základný plat bol pritom len 1 milión, avšak 20 miliónov dostala vo forme akcií, 3,1 milióna zase prostredníctvom bonusov a navyše jej na účte pristálo ešte dodatočných 88-tisíc dolárov. Informácie o jej zárobkoch pochádzajú z verejne dostupných finančných dokumentov zverejnených Apple.

Najlepšie zarábajúca pracovníčka Apple si domov odnesie dvakrát viac peňazí ako šéf spoločnosti Tim Cook
Zdroj: Apple

Zaujímavo preto vyznieva fakt, že v roku 2017 zarobila Angela Ahrendts takmer dvakrát viac ako šéf celej spoločnosti Tim Cook. Nejde o žiadnu výnimku, keďže omnoho viac ako Cook zarobila aj v rokoch 2016 a 2015.

V roku 2017 bola dokonca najlepšie zarábajúcou pracovníčkou celej firmy. O vlások predbehla finančného šéfa Lucu Maestriho aj viceprezidenta pre hardwarové technológie Johnyho Sroujiho.

Odporúčané
Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie 14. januára 2024, 9:00

Na záver už treba len podotknúť, že Tim Cook dostal v roku 2011 odmenu vo forme akcií v hodnote 87 miliónov dolárov, takže na nedostatok peňazí sa sťažovať nemusí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Angela Ahrendts (@angelaahrendts),

Domov
Zdieľať
Diskusia