Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2018, 8:58
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Nürburgring má za sebou nové rekordy. O jeden sa postaralo AMG, o druhý Porsche

TECH 911 PORSCHE
Uložiť Uložené

Na slávnom okruhu sa opäť merali sily.

Na Nürburgringu sme boli tento rok svedkami hneď niekoľkých pokusov o nové traťové rekordy v rôznych segmentoch. Najnovšie sa o slovo prihlásil Mercedes-Benz, respektíve divízia Mercedes-AMG, ktorá do slávneho Zeleného Pekla vyslala svoje nové ostré želiezko v ohni. I keď nemecká prémiová automobilka v minulosti nemala vo zvyku zviditeľňovať novinky časmi na okruhoch, tentokrát sa má čím pochváliť. 

Model Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ poháňaný 4-litrovou V8-čkou s výkonom 470 kW / 639 koní totiž zdolal Nürburgring v čase 7:25.41. Oficiálne sa tak postaral o nový rekord, keďže 5-dverové GT-čko sa stalo vôbec najrýchlejším 4-miestným sériovým automobilom na Severnej slučke.

O druhý, v tomto prípade celkový rekord sa postaralo Porsche, ktoré posledné roky súperí najmä s talianskym Lamborghini. Minulý rok totiž 911 GT2 RS prekonalo kontroverzný rekord Huracánu Performante, keď stanovilo čas 6:47.25. Na tento výsledok pred niekoľkými mesiacmi odpovedalo Lamborghini s novinkou Aventador LP 770-4 SV Jota s časom 6:44.97.

Odporúčané
Porsche Panamera 3. generácie je na svete. Revolúciu v dizajne nečakaj, naopak, interiér zasiahla masívna digitalizácia Porsche Panamera 3. generácie je na svete. Revolúciu v dizajne nečakaj, naopak, interiér zasiahla masívna digitalizácia 27. novembra 2023, 14:00

Vyše 20-kilometrový okruh si však najnovšie podmanilo opäť Porsche, ktoré s modelom 911 GT2 RS MR pod taktovkou Larsema Kernema dosiahlo čas 6:40.33. 700-koňová pýcha Porsche, pod ktorej ladenie sa podpísala aj spoločnosť Manthey-Racing, sa tak stala vôbec najrýchlejším sériovým automobilom s cestnou homologizáciou na Severnej slučke. 

Domov
Zdieľať
Diskusia