Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2018, 11:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Malý Slovák sa stal tretím najlepším hráčom biliardu na svete. Iba 13-ročný Kristián vybojoval bronz

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

O našich talentovaných športovcoch často nepočujeme.

Slovensko nikdy nemalo núdzu o úspešných športovcov. Kedysi sme sa radovali z kolektívnych výkonov našich hokejistov, neskôr žezlo prebrali futbalisti, ktorí naše dresy dotiahli až na majstrovstvá Európy, a pravidelne sa vytešujeme z Petra Sagana. Často nás však nemá kto informovať o tom, aké talenty nám vyrastajú v menej populárnych športoch a nižších vekových kategóriách.

Malý Slovák Kristián Mrva sa už dlhé roky venuje biliardu a očividne ho vie hrať na výbornej úrovni. Aj keď má len 13 rokov, nedávno sa zúčastnil na Majstrovstvách sveta hráčov do 17 rokov v pool biliarde, ktoré sa konali v Moskve, a nepočínal si na turnaji vôbec zle.

Postupne sa predieral cez svojich súperov, niektoré zápasy zvládol s prehľadom a občas ho protivníci potrápili viac, ale nevzdal sa a zahral si až v semifinále. Nanešťastie, v semifinále nestačil na Američana Mahkeala Parrisa, pričom vo svojej deviatej hre prehral so skóre 7:9, takže sa v žiadnom prípade nie je za čo hanbiť.

Na turnaji sa zúčastnilo 24 najlepších hráčov v tejto vekovej kategórii a Kristián zaknihoval po vypadnutí v semifinále parádne tretie miesto a domov si odniesol bronzovú medailu. Náš športovec je tretím najlepším hráčom biliardu vo svojej kategórii na celom svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia