Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2018, 2:05
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Finálna bitka v Game of Thrones bude najväčšia v histórii televízie. Battle of the Bastards pri nej vraj vyzerá ako zábavný park

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Peter Dinklage rozhodne nešetrí superlatívmi.

Od 5. série Game of Thrones sme zvyknutí na minimálne jednu obrovskú bitku. Každá séria dokázala uspieť, pričom v našej pamäti uviazla hlavne tá zo 6. série. Battle of the Bastards režírované Miguelom Sapochnikom zabralo enormné množstvo času, skúseností, peňazí a energie, no výsledok stál za to. Môžeme prehlásiť, že ide o skutočne najepickejšiu televíznu scénu, no tak nejako sme všetci dúfali, že 8. séria ju prekoná. 

A podľa všetkého nebudeme sklamaní. Záverečná bitka sa má odohrávať na hrade a v okolí Winterfellu. Nepochybne zaberie väčšinu epizódy a určite nebude jediná, avšak rozhodne kolosálna. 

Istý člen štábu prezradil, že sa natáčalo 55 nocí (nevieme, či šlo skutočne o dni alebo noci, a či sa teda bitka odohráva v tmavšom alebo svetlejšom prostredí). Spomínaných 55 natáčacích dní však ľahko prekonáva 25 dní, počas ktorých sa natáčalo Battle of the Bastards. To však nie je všetko. Štáb strávil ďalšie dni a týždne natáčaním scén v interiéri. 

Finálna bitka v Game of Thrones bude najväčšia v histórii televízie. Battle of the Bastards pri nej vraj vyzerá ako zábavný park
Zdroj: HBO

Člena štábu dopĺňa aj vyjadrenie Petera Dinklaga (Tyrion). Ten tvrdí, že bitka je nesmierne brutálna a Battle of the Bastards pri nej vyzerá ako jazda v zábavnom parku. Finálna bitka sa nezameriava iba na Jona či inú postavu. Showrunneri prezradili, že je zobrazená z viacerých perspektív. Súbežne tak uvidíme viaceré postavy v ich snahe o prežitie. Najlepšou správou potom je, že to všetko natočil Miguel Sapochnik. 

Naši čitatelia vedia, že ide o režiséra (okrem iných epizód) Hardhome či toľkokrát spomínaného Battle of the Bastards. Snáď mu teda oddych od 7. série pomohol a naplno sa vyšantil. Natočiť takú dlhú a obrovskú bitku môže ľahko dopadnúť zle. Môže dôjsť k nude či príliš dlhým sekvenciám a aj preto sa budú linky, lokácie a postavy prelínať.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Benioff potvrdil, že skutočne pôjde o poslednú baštu ľudstva. Zdá sa, že White Walkers a Night King nezájdu ďaleko na juh. Podľa všetkého ich budú ľudia postupne brzdiť, až sa im budú musieť postaviť so všetkým, čo majú, a to práve na hrade Winterfell. 

Podľa tohto môžeme vydedukovať, že súboj sa môže pokojne odohrať v prvých 4 epizódach. Night King bude nepochybne porazený, o tom asi pochybuje len málokto, no tam to predsa nekončí. Daenerys sa musí dostaviť do King’s Landing a konfrontovať Cersei. Koniec sa však nebude páčiť všetkým. Sám Harrington ho prirovnal ku koncom Sopranos či Breaking Bad. Mne osobne sadli oba, takže dúfam, že to s GoT dopadne rovnako.

Finálna bitka v Game of Thrones bude najväčšia v histórii televízie. Battle of the Bastards pri nej vraj vyzerá ako zábavný park
Zdroj: HBO

Zaujme vás možno aj potvrdenie o filmovom ukončení. Špekulácie boli pravdivé. Showrunneri David Benioff a D. B. Weiss skutočne chceli seriál ukončiť celovečerákom. Avšak nie jedným, ale rovno trojicou filmov. HBO sa to však nepáčilo a tak filmy zrušilo. Je to škoda. Sledovať záverečnú sériu v kine by bolo úžasné. 

Showrunneri však dostali všetky potrebné prostriedky na natočenie toho, čo chceli a čo seriál potreboval. Škoda politiky HBO. V kine by to predsa len vyznelo inak. Dokopy mali tri filmy trvať cez 7 hodín, pričom to je aj (minimálna) stopáž, ktorú očakávame aj od 6 epizód poslednej série. 

Odporúčané
Žiadna čokoláda, hitom sú sexuálne pomôcky a drinky. Týchto 10 adventných kalendárov môže byť netradičným darčekom pre blízkych Žiadna čokoláda, hitom sú sexuálne pomôcky a drinky. Týchto 10 adventných kalendárov môže byť netradičným darčekom pre blízkych 16. novembra 2022, 14:30

Tie natočia 4 machri. Posledné dve epizódy pritom údajne zrežírujú showrunneri D. B. Weiss a David Benioff. Ďalším potvrdeným režisérom je David Nutter, ktorý od 2. série zrežíroval už 6 epizód. Konkrétne ide o: Mother's Mercy (2015), The Dance of Dragons (2015), Mhysa (2013), The Rains of Castamere (2013), A Man Without Honor (2012), The Old Gods and the New (2012). 

Finálna bitka v Game of Thrones bude najväčšia v histórii televízie. Battle of the Bastards pri nej vraj vyzerá ako zábavný park
Zdroj: HBO

Je vysoko pravdepodobné, že Sapochnik a Nutter zrežírujú po dve epizódy, pričom o posledné dva sa postarajú práve showrunneri. Žiadny režisér 7. série na tej 8. pracovať nebude. Zatiaľ čo Benioff a Weiss ešte oficiálne nenatočili žiadnu z epizód, Sapochnik má okrem Hardhome, Battle of the Bastards a Winds of Winter aj epizódu The Gift.

Ak sa o 8. sérii chceš dozvedieť viac, klikaj na naše vlákno. Dozvieš sa aj to, že George R. R. Martin chcel aspoň 10 sérií alebo Dinklagov názor na prípadné úmrtie jeho postavy. A potvrdený je aj Jonov Ghost, ktorý sa v 7. sérii vôbec neukázal. 

Jedno je isté, finálna séria bude epická. Veľká škoda, že sa to všetko tak uponáhľalo, no 7. séria je už za nami a my musíme veriť, že nadchádzajúca bude vynikajúca. Premiéry by sme sa mali dočkať v lete 2019. 

Domov
Zdieľať
Diskusia