Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2018, 1:29
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Apple už viac nebude zverejňovať, koľko iPhonov predalo. Počty nesvedčia o finančnej sile spoločnosti

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Spoločnosť oznámila novinku po zverejnení finančných výsledkov v treťom kvartáli.

Finanční analytici zostali po informáciách od spoločnosti Apple zarmútení. Kalifornská spoločnosť doteraz popri pravidelnom zverejňovaní svojej finančnej správy za jednotlivý kvartál roku svetu oznámila aj presné počty predaných zariadení. Napriek tomu sa Apple rozhodlo informácie o počte predaných kusov už viac neposkytovať.

Novinku svetu oznámil finančný riaditeľ Luca Maestri so slovami, že počet predaných kusov pri súčasnom rozsiahlom portfóliu zaradení nie je veľmi dôležitým ukazovateľom finančnej sily spoločnosti.


Zverejňovanie počtov vraj dávalo zmysel v minulosti, kedy Apple predávalo len iPhone či Macbook v neveľmi rozdielnych cenových kategóriách, avšak s príchodom viacerých verzií smartfónov, tabletov a inteligentných hodiniek sa počty stávali čoraz menej relevantné.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

V súčasnosti sa jednotlivé zariadenia predávajú v mnohých rozličných verziách, a tak nemá zmysel vyvodzovať akékoľvek závery z jednoduchého čísla o počte predaných iPhonov XS, keďže cena sa pri každom kuse líši.

Apple pritom investorom pripomenulo, že žiadny veľký konkurent ako Samsung alebo Google informácie o predajnosti nezverejňuje, takže nejde o radikálny krok.

Aby nás Apple neukrátilo o počet predaných kusov, vo finančnej správe za posledný kvartál čísla naposledy zverejnilo. Spoločnosť predala 46,89 milióna kusov iPhonov, čo nepredstavuje výrazné zvýšenie oproti minulému kvartálu, avšak ako uvádza portál Tech Crunch, napriek tomu sa obrat zdvihol o celých 29 percent. Môže za to fakt, že priemerná cena iPhonu stúpla zo 618 dolárov na 793 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia