Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2018, 17:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

PETA ťa chce krvavým videom presvedčiť, aby si sa stal vegánom. Mŕtvymi zvieratami odrádza od konzumácie mäsa

ZAUJÍMAVOSTI VEGÁNSTVO ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Známa organizácia poukazuje na smutnú realitu z fariem.

V detstve si väčšinou návštevu farmy spájame s obdivovaním a hladkaním hospodárskych zvierat. Na pasienkoch oddychujú kravy či kozy, v blate sa vyvaľujú spokojné prasiatka a po celej farme pobehujú roztomilé kuriatka. Realita je však oveľa drsnejšia.

Opäť raz sa na to snažila poukázať organizácia PETA, ktorá bojuje za práva zvierat. Pri príležitosti Halloweenu spojila sily s nemeckým inštitútom Filmakademie Baden Wurttemberg, pričom cieľom krátkeho videa je presvedčiť ľudí, aby konečne prestali jesť mäso a stali sa vegánmi.

Organizácii na obsiahnutie myšlienky tentoraz stačila iba necelá minúta a pol, v rámci ktorej sa na tradičnú farmu starého MacDonalda prišla pozrieť malá dievčinka. Do pozadia umiestnili tvorcovia videa známu detskú pieseň práve o farmárovi MacDonaldovi, lenže po chvíli začali obrázky farmy presekávať zabitými zvieratami od teliatok až po kuriatka a ošípané.

Aj keď väčšina ľudí v spoločnosti stále vegánstvo nevníma ako realistickú možnosť stravovania, v komentároch pod videom by si našiel prevažne pozitívne reakcie. Video možno naozaj niektorým ľuďom otvorilo oči.

Domov
Zdieľať
Diskusia