Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2018, 14:32
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Viacnásobný víťaz Ligy majstrov neprešiel dopingovým testom, tvrdia uniknuté dokumenty. Spustí sa lavína odhalení?

ŠPORT FUTBAL LIGA MAJSTROV
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nové Football Leaks sľubujú šokujúce odhalenia.

Najväčšie futbalové kluby na svete sa po dvoch rokoch opäť začínajú báť o svoje najväčšie tajomstvá. Koncom roku 2016 médiá ovládli uniknuté dokumenty s názvom Football Leaks, ktoré sa vracajú na scénu v spolupráci s nemeckým časopisom Der Spiegel a rozsiahlym tímom investigatívnych novinárov.

Už dnes ráno sme ťa informovali o špinavých praktikách Manchestru City a PSG. Oba tímy vlastnené bohatými miliardármi systematicky porušovali pravidlá, zatiaľ čo si užívali krytie od Gianniho Infantina. Vtedajší funkcionár UEFA je dnes šéfom celej FIFA.

Ako upozorňuje Der Spiegel na svojej stránke, šokujúcim odhaleniam nie je ani zďaleka koniec. Už vyšlo najavo, že 11 prestížnych európskych klubov zvažovalo a možno stále zvažuje vytvorenie „Európskej Superligy“, z ktorej by nemohli vypadnúť a zo začiatku by v nej hralo ďalších 5 hosťujúcich tímov.

Aj keď by si čakal, že po úprave rozdeľovania financií v rámci Ligy majstrov sa najväčšie kluby ako Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool či PSG a Manchester United upokoja, mailová komunikácia o novej lige mala pokračovať aj v posledných týždňoch.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30


Celý futbalový svet momentálne čaká na to, čo nové Football Leaks prinesú. Der Spiegel na webe varuje, že sa bude zaoberať prepracovanými spôsobmi, ako giganti Premier League obchádzajú svoju daňovú povinnosť, ale sľubuje aj jednu obrovskú správu, ktorá by mohla spustiť zemetrasenie medzi futbalistami.

V najbližších týždňoch pomocou dokumentov odhalí meno viacnásobného víťaza prestížnej Ligy majstrov, ktorý neprešiel dopingovými testami. Doteraz sa o dopingu vo futbale iba šepkalo, avšak po zverejnení mena možno nastane dominový efekt a na povrch začnú vychádzať informácie o tom, ako si futbalisti pomáhajú zakázanými látkami.

Nemecké periodikum nešpecifikovalo, či pôjde o stále aktívneho futbalistu, alebo hráča na dôchodku, a tak do úvahy pripadajú najväčšie hviezdy dnešného futbalu ako Lionel Messi či Cristiano Ronaldo, ale aj mená akéhokoľvek viacnásobného víťaza Ligy majstrov od Samuela Eto’oa, Paola Maldiniho, Paula Ferreiru po Josého Bosingwu.

Domov
Zdieľať
Diskusia