Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2018, 13:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Elon Musk vyhlásil, že Apple výrobky už stratili svoj lesk. V minulosti ľudí robili šťastnými, dnes to tak nie je

TECH APPLE ELON MUSK IPHONE MACBOOK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Vizionár v rozhovore Apple trochu skritizoval.

Miliardár Elon Musk sa mohol v posledných týždňoch po zverejnení finančnej správy z uplynulého tretieho kvartálu vytešovať. Spoločnosť Tesla sa po mesiacoch trápenia a výrobných komplikácií dostala do zisku, čo sa Elon rozhodol osláviť rozhovorom pre portál Recode. Keby si mal záujem vypočuť si hodinové interview, pokojne tak urob na tomto odkaze. Svetové médiá však zaujalo zopár konkrétnych vyjadrení, ktoré Musk poskytol.

Najskôr odpovedal na otázky o svojom používaní Twitteru, kde vraj nemá žiadny filter a zdieľa všetko, čo sa mu zdá zaujímavé.

Od sociálnych sietí prešiel k svojmu pracovnému týždňu, pretože pred opravením výrobných problémov s najdostupnejším Modelom 3 trávil Elon v práci týždenne približne 120 hodín. Postupne dobu okresával a momentálne týždenne odrobí 80 až 90 hodín, čo už on osobne vníma ako veľký úspech.

Elon Musk vyhlásil, že Apple výrobky už stratili svoj lesk. V minulosti ľudí robili šťastnými, dnes to tak nie je
Zdroj: TASR/AP

Elon nešetril úprimnými vyjadreniami a dotkol sa aj momentálnej situácie spoločnosti Apple. V minulosti kalifornskú značku označil za pohrebisko Tesly, pretože tam často končili bývalí pracovníci tejto automobilky, ale tentoraz Apple vyčítal súčasný stav výrobkov. Podotkol, že stále používa iPhone a väčšinu zariadení s odhryznutým jablkom, avšak Apple vraj v minulosti vyrábalo zariadenia, ktoré ľudí privádzali do úžasu.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Na Apple nadviazal po tom, čo povedal, že Tesla sa snaží svojim zákazníkom prinášať výrobky, ktoré ich urobia šťastnými. Dnes už podľa neho podobných výrobkov na trhu nie je veľa. Kedysi Apple ľudí pomocou svojich zariadení robilo šťastnými, ale teraz akoby stratili lesk.

Elon možno nie je ďaleko od pravdy, pretože aj portál Business Insider uviedol, že pri vydaní nových iPhonov XS a XS Max už boli rady pred Apple obchodmi výrazne kratšie ako v minulosti, ba čo viac, pri neskoršom vydaní iPhonu XR rady prakticky neexistovali. Žeby Elon trafil klinec po hlavičke a kalifornská spoločnosť pomaly prechádzala do šedého priemeru?

Domov
Zdieľať
Diskusia