Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2018, 18:18
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Kiná v novembri rozpáli Freddie Mercury, Dumbledore, Grindelwald a Fantastické zvery či Rockyho krvavé rady v Creed 2

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

V novembri bude v slovenských a českých kinách premiérovať veľké množstvo očakávaných filmov.

V prvý novembrový deň si okrem spomienok na zosnulých uctievame aj kiná. Prinášame vám totiž pohľad na tohtomesačné premiéry, ktorým kraľuje hneď niekoľko najočakávanejších filmov roka. 

Luskáčik a štyri kráľovstvá – 1. 11.

Aj keď je pravda, že Luskáčik to práve nie je. Snímka už od prvého traileru nejavila znaky tradičného rozprávkového blockbusteru od Disney. Chýbalo tomu srdce a niečo, čo by v nás vzbudilo skutočný záujem. Zdá sa, že sa to pretavilo aj do výslednej kvality, keďže recenzie nie sú až tak veľmi pozitívne. 

Ak však máte chuť na klasickú rozprávku so slušnými hercami v čarovnom prostredí, nič lepšie dlho v kinách ani nepôjde. Pokojne teda zoberte rodinku a bežte na to. 


Bohemian Rhapsody – 1. 11. 

Inak sa už musíme baviť pri biografii Queen a Freddieho Mercury. Tvorcovia síce neboli odvážni a nepustili sa do Freddieho života naplno, aj tak z toho však vznikol kvalitný film plný vynikajúcich, až mrazivých momentov nielen z koncertov legendárnej kapely. Ak chcete vedieť viac, prečítajte si pepovu recenziu. A ak sa vám informácií bude máliť, vstúpte do nášho vlákna.

Grinch – 8. 11.

Na našom webe sme písali aj o Grinchovi. Zelený chlpáč nahovorený Benedictom Cumberbatchom prešiel redizajnom, aby veľmi nestrašil decká. Či sa tento ťah ukáže ako podarený ukáže až box office. 

Zatiaľ to pôsobí ako neškodná milá rodinná rozprávka. Chutnučký animák, na ktorý by ste mali zobrať deti či súrodencov a vypnúť. Dej sprostredkuje tradičný Grinchov príbeh o zničení Vianoc. Nečakajte nič sofistikovanejšie a možno budete spokojní.

 
Dievča v pavúčej sieti – 8. 11.

Fede Alvarez si odskočil od thrillerového hororu menom Don’t Breathe k známej thrillerovej sérii.  V štúdiu sa rozhodli pre soft reboot Mužov, ktorí nenávidia ženy (Fincher), a tak nečakajte ani úplný reštart, ani klasické pokračovanie. Hlavnú úlohu Lisbeth Salanderovej prebrala od Rooney Mara hviezda seriálu The CrownClaire Foy a Daniela Craiga zase vystrieda pomerne neznámy Sverrir Gudnason. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

The Girl in the Spider's Web je síce štvrtou knihou v Millenium sérii, no ide o druhý diel v rámci amerického spracovania filmov.Ako môžeme vidieť z traileru, Lisbeth sa ako samozvaný sudca rozhodne naprávať krivdy páchané na ženách, kým sa nevynorí démon z jej minulosti, aby nastolil svoju vlastnú spravodlivosť.

Potetovaná hackerka sa zapletá do nebezpečnej siete kyber zločinu a politickej korupcie. Na scénu prichádza tiež Mikael Blomkvist, aby Lisbeth s jeho pomocou odhalila tajomného nepriateľa a vyrovnala sa tak sama so sebou.

Climax – 8. 11.

O filmoch kontroverzného režiséra Gaspara Noého si môžete myslieť, čo chcete, ale jedno sa im musí nechať: Sú prekliato originálne! Výnimkou zrejme nebude ani hororový muzikál Climax. Noé sa aj tentokrát odtrhne z reťaze a doručí nám muzikál, aký sme ešte nevideli.

Film sa zameria na partiu ľudí, užívajúcich si svoje voľné chvíle v uzamknutej starej budove uprostred lesa. Počas vrcholnej noci trojdňovej extázy sa odovzdajú tancu a alkoholickému opojeniu. Niekto z prítomných sa však rozhodne všetky nápoje v miestnosti obohatiť dávkou LSD. Ako niečo také môže dopadnúť? 

Tešiť sa evidentne môžeme na znepokojivé výjavy, ale aj strhujúce tanečno-hudobné čísla. V hlavnej úlohe uvidíme Sofiu Boutella, okrem nej sa predstavia aj Romain Guillermic, Suheila Yacoub či Claude Gajan Maull.


Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny – 15. 11. 

Čo napísať z toho, čo ešte nebolo povedané? Zrejme nič. Fantastické zvery 2 sme pokryli, ako sa len dalo a nám teda ostáva jediné: čakať na premiéru a dúfať, že to dopadne o čosi lepšie ako jednička. Aj tá sa nám síce páčila, ale potenciál je to omnoho väčší.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Naplniť by ho mal slávny Grindelwald v podaní Johnnyho Deppa a taktiež okúzľujúce nové zvery a doteraz nevidená mágia. Práve Gelert unikne z väzenia a začne verbovať stúpencov v boji proti ľuďom. K hercom sa okrem Deppa pripojil aj Jude Law v role mladšieho Albusa Dumbledora či Zoe Kravitz ako Leta Lestrange, Claudia Kim (Maledictus) či Callum Turner (Newtov brat Theseus Scamander).

Creed II – 22. 11. 

Prvý diel boxerskej drámy Creed úspešne nadviazal na odkaz slávneho Rockyho Balbou, za ktorého stvárnenie bol v roku 1977 Sylvester Stallone nominovaný na Oscara. Rocky vo filme začal Adonisa trénovať, vďaka čomu syn slávneho Apolla získal titul šampióna ľahkej váhy, no na scénu prichádza nový vyzývateľ.

Ide o Viktora Draga, syna Ivana Draga, ktorý vo štvrtej časti Rockyho zabil Adonisovho otca Apolla. Ivana Draga koncom štvorky dokázal Rocky poraziť, čím Apollovu smrť pomstil. Ivan Drago však na danú porážku zjavne nikdy nezabudol.

Okrem Michaela B. Jordana (Adonis Creed) a Sylvestera Stallona (Rocky Balboa) do filmu prichádza aj mocný Švéd Dolph Lundgren (Ivan Drago). Postavu syna pomstychtivého Ivana Draga si zahrá boxer Florian "Big Nasty" Munteanu. K druhej časti sa ale navráti aj sympatická herečka Tessa Thompson (Thor: Ragnarok).

„Aj keď je (Ivan) Drago nažive, jeho syn je ním stále prenasledovaný, pretože z Draga sa stal zlomený muž, ktorý sa snaží znovu postaviť na nohy práve prostredníctvom svojho syna,“ povedal o charizmatickom záporákovi scenárista Cheo Hodari Coker (Luke Cage).


Vdovy/Widows – 29. 11

Očakávaný a hereckými hviezdami nabitý krimi thriller s názvom Widows je čiernym koňom jesennej sezóny. Čo sa samotného príbehu týka, ten sa bude odohrávať v americkom Chicagu a zameria sa na štvoricu žien, ktoré sa kvôli kriminálnym aktivitám ich mŕtvych manželov topia v dlhoch.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Vdovy Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) a Belle (Cynthia Erivo) sa tak rozhodnú vziať osud do vlastných rúk a dokončiť pripravovanú lúpež za svoje mužské polovičky. Po všetkých tých traileroch môžeme predpokladať, že v kinách dostaneme drsný a remeselne výborne natočený príbeh plný skvelých hereckých výkonov, napätia aj emócií. 

Za réžiou stojí Steve McQueen (Twelve Years a Slave), ktorému so scenárom vypomohla aj známa spisovateľka Gillian Flynn (Gone Girl). Okrem spomínaných herečiek doplní nabité obsadenie napríklad aj Brian Tyree HenryDaniel KaluuyaGarret DillahuntCarrie CoonJacki WeaverJon BernthalColin FarrellManuel Garcia-RulfoRobert Duvall či Liam Neeson.


Robin Hood – 29. 11

Legendárny zbojník Robin Hood sa nám pripomína finálnym trailerom. V modernom akčnom stvárnení ho stvárni Taron Egerton (Kingsman). Vo filme sa presunieme na úplný začiatok Robinovej zbojníckej kariéry. Spoznáme ho ako psychicky zlomeného mladíka, ktorý sa práve vrátil z križiackej výpravy. 

Má problém zaradiť sa do spoločnosti a napokon sa spojí so skupinou vyvrheľov na čele s Little Johnom (Jamie Foxx). Spoločne s nimi sa rozhodne bojovať proti nespravodlivosti bohatých, ktorí žijú len pre peniaze.

Najväčším protihráčom Robina a jeho druhov bude obávaný šerif z Nottinghamu (Ben Mendelsohn). Z ďalších hercov sa objavia aj Jamie Dornan, Eve Hewson, Tim Minchin a Paul Anderson. O réžiu sa postaral Otto Bathurst (Peaky Blinders). Posledný trailer stavia na rýchlych strihoch, dynamike a prakticky neprerušovanej akcii.

Okrem toho môžete zájsť na komédiu Perfect Kiss, drámu Foxtrot, rodinnú krimi komédiu Ten, kto ťa Miloval, no a ohúriť sa vás bude snažiť aj Gerard Butler v akčnom ponorkovom filme Hunter Killer.  V strede mesiaca uvedie Film Europe drámu Súmrak, no a uvidíte aj dokument Inde od Juraja Nvotu či thrillerovú drámu Balón.

Odporúčané
V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program) V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program) 20. decembra 2023, 9:30

Creed je síce jediný blockbuster premiérujúci v danom týždni, no okrem neho budú kiná hrať aj filmy, ako: Pat a Mat: Zimné dobrodružstvá, Úsmevy mŕtvych mužov, Mladí zabijaci, Dilili v Paríži či Až príde vojna. Koncom mesiaca ešte budú hrať česko-slovenskú rozprávku Čertovské pero (kto na tieto veci stále chodieva do kina?) či animovanú drámu 

Domov
Zdieľať
Diskusia