Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2018, 9:17
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Telekom a Orange sa búria proti vlastizradcovi Jozefovi Tisovi a šou Najväčší Slovák. Zasahovať bude aj NAKA

ZAUJÍMAVOSTI ORANGE
Uložiť Uložené

Sympatický krok dvoch najväčších operátorov, ktorí nepomôžu sprostredkovať SMS hlasovanie, kým bude súčasťou reklám vlastizradca Tiso.

Slovenské televízie v snahe zaujať často prekračujú hranice, a tak často ostáva len na divákoch, aby dokázali filtrovať, čo ešte korešponduje so zdravým rozumom. Latka síce nie je nastavená vysoko, no platí, že sú isté hranice, ktoré si jednoducho nemôže nikto v rámci vysielania dovoliť prekročiť.

Jasným príkladom je RTVS so svojou novou show Najväčší Slovák, ktorá má pomôcť vybrať jedného človeka histórie so zásadnými zásluhami na aktuálnej podobe našej krajiny. V tom pozitívnom zmysle. Problém nastal už v momente, keď televízia začala vysielať prvé promo spoty, keďže medzi osobami ako Alexander Dubček či Mária Terézia sa objavil aj odsúdený vlastizradca Jozef Tiso

Len pre istotu opäť zopakujeme, že ide o prezidenta prvej Slovenskej republiky, ktorý nastolil totalitný režim, rasové zákonodarstvo a podieľal sa na prenasledovaní a následnej deportácii Židov. Na svedomí má aj boje po boku nacistického nemecka, potláčanie SNP a rozbitie Československa. Za všetky tieto zločiny proti ľudskosti bol nakoniec aj popravený. 

Odporúčané
Sviatky podľa slovenských influencerov: Od hygge cez zoznamy až po originálne darčeky Sviatky podľa slovenských influencerov: Od hygge cez zoznamy až po originálne darčeky 6. decembra 2023, 15:30

V predošlom článku k tejto téme sme si už povedali, že Jednotka pod nátlakom verejnosti upútavku mala v pláne stiahnuť, no programový riaditeľ Marek Ťapák jedným dychom dodal, že na nej nevidí absolútne nič zlé. Dobrou správou je, že Národná kriminálna agentúra si myslí opak a týmto prípadom sa bude v najbližšej dobe aktívne zaoberať. 

Zároveň sa už o slovo prihlásili aj dvaja najväčší slovenskí operátori – Slovak Telekom a Orange, ktorých úlohou malo byť sprostredkovať SMS hlasovanie. Obe spoločnosti vo svojich vyjadreniach dali veľmi jasne najavo, že pravidlá súťaže budú upravené tak, aby nebolo možné hlasovať za právoplatne odsúdených vojnových zločincov. 

Veľmi priamym spôsobom tak vylúčili práve Jozefa Tisa. Nám ostáva len konštatovať, že sme za tento prístup veľmi radi. Spoločenská zodpovednosť je v tomto ohľade s prihliadnutím na všetky skutočnosti veľmi dôležitá a obe spoločnosti spravili najlepší možný krok. 

"Geniálne" trio pod obrovským nátlakom konečne verejne vyhlásilo, že za Tisa nebude možné hlasovať. Dávno však bolo neskoro a rozhodnutie zvládli za zodpovedných spraviť aj iní.

Telekom a Orange sa búria proti vlastizradcovi Jozefovi Tisovi a šou Najväčší Slovák. Zasahovať bude aj NAKA
Zdroj: TASR/J. Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia