Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2018, 13:08
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

V Maroku vyrastie najvyšší africký mrakodrap. V presklenej budove bude okrem kancelárií aj luxusný hotel

KULTÚRA AFRIKA
Uložiť Uložené

Mrakodrap s výškou 250 metrov by mal byť dokončený koncom mája 2022.

Hlavné mesto Maroka Rabat sa už onedlho bude môcť pochváliť novou najvyššou stavbou nielen v krajine, ale taktiež na celom africkom kontinente. Toto prvenstvo má kráľovstvu zabezpečiť budova s názvom The Bank of Africa Tower, ktorá sa začne stavať už o pár dní, konkrétne 1. novembra.

Najvyšší africký mrakodrap má disponovať 55 poschodiami a výškou 250 metrov. V komplexe sa bude nachádzať luxusný hotel, kancelárske priestory či apartmány s panoramatickou vyhliadkovou plošinou.

Za návrhom celej výškovej budovy stojí španielsky dizajnér Rafael de la-Hoz spoločne s marockou firmou CHB Hakim Benjelloun. Na projekte rovnako pracuje aj belgická firma BESIX, ktorá sa podieľala aj na stavbe najvyššieho mrakodrapu sveta Burj Khalifa v Dubaji.

Miestni obyvatelia sa už teraz na budovu veľmi tešia, keďže podľa slov riaditeľa spoločnosti BESIX Rika Vandenberghe, sa stavba stane symbolom ich zemepýchou pre celý africký kontinent. Krajina si vraj zaslúži projekt takýchto rozmerov a marockú architektúru to posunie ešte na vyššiu úroveň.

Odporúčané
Zarába 5-tisíc eur za hodinu a nosí rozbitý telefón. Sadio Mané je futbalový rekordér, ktorý v detstve pracoval na poli Zarába 5-tisíc eur za hodinu a nosí rozbitý telefón. Sadio Mané je futbalový rekordér, ktorý v detstve pracoval na poli 25. januára 2024, 9:30

Mrakodrap má disponovať najmodernejšími technologickými inováciami a odhadovaný termín dokončenia stavby je koncom mája 2022. Celá stavba by mala stáť niečo cez 394 miliónov €.

Späť
Zdieľať
Diskusia