Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2018, 14:22
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Odvážni žijú naveky. Strhujúci finálny trailer Bohemian Rhapsody sa dotýka aj sexuálnej orientácie Freddyho Mercuryho

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bohemian Rhapsody dorazí už budúci týždeň a aj posledný trailer vnadí na strhujúcu hudobnú drámu.

Hudobná dráma Bohemian Rhapsody dorazí do našich kín už budúci týždeň. Ešte predtým však máme možnosť vychutnať si finálny trailer. Ako už názov hovorí, snímka vyrozpráva životný príbeh legendárneho speváka Freddieho Mercuryho, frontmana kultovej rockovej skupiny Queen.

Mercuryho si strihol Rami Malek (Mr. Robot) a film sa zameria na Freddieho začiatky v Queen, ich hudobné experimentovanie, náročné pokusy preraziť, až po obrovský úspech, ktorý vyvrcholil v roku 1985 fenomenálnym vystúpením na koncerte Live Aid.

Ani diagnóza AIDS Mercuryho nezastavila, stále pokračoval v spievaní a doviedol Queen k najväčším úspechom v hudobnej histórii. Tvorcovia zároveň zdôraznili, že sa nebudú vyhýbať ani citlivejším aspektom Mercuryho života, konkrétne jeho sexuálnej orientácii, čo koniec-koncov nový trailer potvrdzuje.

Okrem Maleka uvidíme aj Lucy Boynton, Mikea Myersa, Bena Hardyho, Josepha Mazzella, Toma Hollandera a Aidan Gillena. Ako režisér je pod filmom podpísaný Bryan Singer (Valkýra), ale menšie dokončovacie práce obstaral aj Dexter Fletcher (Eddie the Eagle).

Čo povedať k finálnej ukážke? Opäť sme dostali dynamický a strhujúci trailer, ktorý musí fanúšikom Queen okamžite navodiť husiu kožu. Na Bohemian Rhapsody sa už neskutočne tešíme, hoci radosť nám zatiaľ trochu kalia chladné zahraničné recenzie (55% na Rotten Tomatoes a 49% na Metacritic).

Podľa kritikov je však Rami Malek v hlavnej úlohe absolútne špičkový, hoci ostatné aspekty filmu už také dokonalé nie sú. Pokiaľ si však fanúšikom Queen, údajne si film užiješ na plné pecky.

V redakcii stále pevne dúfame v perfektný film. Koniec-koncov, nebolo by to prvýkrát, kedy by sme sa so zámorskými kritikmi nezhodli (napr. ako v prípade Kráľa Artuša od Guya Ritchieho).

Mnohým fanúšikom je iste ľúto, že si hlavnú rolu nestrihol Sacha Baron Cohen (Borat), pre ktorého išlo o jeden z vysnívaných projektov. Zdá sa však, že Malek bude dostatočne adekvátnou náhradou. Bohemian Rhapsody do našich kín dorazí 1. novembra (listopad) tohto roku.

Odvážni žijú naveky. Strhujúci finálny trailer Bohemian Rhapsody sa dotýka aj sexuálnej orientácie Freddyho Mercuryho
Zdroj: 20th Century Fox

Domov
Zdieľať
Diskusia