Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2018, 13:23
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

RTVS sťahuje upútavku s odsúdeným vlastizradcom Jozefom Tisom

ZAUJÍMAVOSTI RTVS
Uložiť Uložené

Televízia odštartovala promo k novej šou Najväčší Slovák veľmi nešťastným spôsobom.

Možno si už mal možnosť zaregistrovať, že naša verejnoprávna televízia RTVS chystá novú šou, o ktorej toho už vieme pomerne dosť. Bude niesť názov Najväčší Slovák a cieľom teda s bude nájsť človeka, ktorý sa čo najsignifikantnejším spôsobom zaslúžil o aktuálny stav našej krajiny. Samozrejme, v tom pozitívnom zmysle.

Koncept pochádza z britskej BBC. Úlohou Slovákov bude najprv do 20. decembra 2018 nominovať osobnosti, ktoré zohrávajú v ktorejkoľvek fáze histórie našej krajiny dôležitú úlohu, aj keď je možné hlasovať aj za žijúcu osobu. Následne odvysiela 1. januára RTVS, kde odhalí 100 osobností s najväčším počtom hlasov aj finálovú desiatku.

RTVS sťahuje upútavku s odsúdeným vlastizradcom Jozefom Tisom
Zdroj: Dušan Mikušovič/Denník N

Zatiaľ je tento projekt vo fáze proma a Jednotka postupne vysiela vopred pripravené upútavky. Problémom však je, že okrem mien ako Alexander Dubček, Mária Terézia či Gustav Husák dostal priestor aj odsúdený vlastizradca Jozef Tiso.

Jeho početné prešľapy sú už pravdepodobne všetkým známe, no len pre istotu pripomenieme, že ide o prezidenta prvej Slovenskej republiky, ktorý nastolil totalitný režim, rasové zákonodarstvo a podieľal sa na prenasledovaní a následnej deportácii Židov.

Odporúčané
Popoluška ovládla Štedrý deň v slovenských televíziách. Týmto filmom sa darilo najviac Popoluška ovládla Štedrý deň v slovenských televíziách. Týmto filmom sa darilo najviac 25. decembra 2022, 17:04

Na svedomí má aj boje po boku nacistického nemecka, potláčanie SNP a rozbitie Československa. Za všetky tieto zločiny proti ľudskosti bol nakoniec aj popravený. Je teda viac než jasné, že tento človek nemá v podobnej šou svoje miesto. Slovenské média sa pochopiteľne začali búriť, na čo televízia zareagovala stiahnutím spotu. 

Pohoršujúce však je, že samotný programový riaditeľ Marek Ťapák vo vyjadrení pre etrend.sk tvrdí, že na zaradení upútavky nevidí nič zlé. Nuž, obhajovať človeka, akým bol Jozef Tiso určite nie je správna cesta, no my si aspoň môžeme urobiť obraz o tom, akí ľudia dostávajú priestor na vysokých postoch. 

Do komentárov nám pokojne napíš, čo si o tejto problematike myslíš a nezabudni doplniť, kto je podľa teba najväčším Slovákom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia