Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2018, 14:07
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

68-ročnú dôchodkyňu z Košíc okradol „bratranec Jožo“ o 10 000 €

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dôchodkyňa z východu Slovenska neznámemu cudzincovi veľmi ľahko uverila.

Polícia Slovenskej republiky na svojej facebookovej stránke informovala o ďalšom kurióznom prípade z našej krajiny. Nejde o prvý a zrejme ani o posledný prípad, kedy dôchodcovia skočili na lep zlodejom vydávajúcich sa za ich príbuzných.

Páchateľ mal 68-ročnú ženu z Košíc kontaktovať prostredníctvom telefónu, v ktorom sa jej predstavil ako „bratranec Jožo“ z Martina. Následne pani požiadal, aby mu požičala 10 000 €

Tie mal podľa jeho slov potrebovať na vykonanie obchodu v Košiciach. Svojej „sesternici“ zároveň dodal, že ak mu peniaze nepožičia, príde o 20 000 €.

68-ročnú dôchodkyňu z Košíc okradol „bratranec Jožo“ o 10 000 €
Zdroj: pxhere.com

Dôchodkyňa jeho slovám uverila, z banky vybrala požadovanú sumu a následne ju odovzdala osobe, ktorú mal zastupovať jej „bratranec“. Páchateľovi hrozí odňatie slobody na 3 až 10 rokov

Ako sme už spomínali, nejde o ojedinelý prípad, a preto polícia apeluje na príbuzných, susedov a starostov, aby staršie osoby žijúce v ich okolí dôrazne upozorňovali na podobné praktiky.

Domov
Zdieľať
Diskusia