Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2018, 18:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Do trojice mladých Slovákov investovali Američania cez 100 miliónov dolárov, mali by pomôcť vyvíjať autonómne vozidlá

TECH AMERIKA SLOVÁCI USA
Uložiť Uložené

Životný úspech pre šikovných mladíkov z našej krajiny.

Čoraz viac spoločností začína investovať peniaze do vývoja autonómnych áut. Množstvo z nich už v tejto chvíli testuje svoje vozidlá priamo na cestách, kde síce za volantom zvyčajne sedí vodič, ale auto iba kontroluje a monitoruje prípadné chyby a zlyhania.

Nejde len o firmy ako Google a Apple, pretože v minulosti začal autonómnu divíziu vyvíjať aj Uber a v lete roku 2017 do partie pribudol konkurent Lyft.

Aj Lyft za morom funguje podobne ako Uber či Taxify a odkedy otvoril autonómnu divíziu spoločne s centrom v nemeckom Mníchove, rozhliadal sa po trhu a identifikoval potenciálne startupy, ktoré by spoločnosti mohli pomôcť naplniť budúce ciele.

 

Do trojice mladých Slovákov investovali Američania cez 100 miliónov dolárov, mali by pomôcť vyvíjať autonómne vozidlá
Zdroj: Blue Vision

Nakoniec si vybrali spoločnosť Blue Vision. Jej názov ti zrejme nič nehovorí, ale v skutočnosti za ňou stoja talentovaní Slováci.

Keby si článok čítal na portáli Financial Times, našiel by si tam len zmienku o tom, že firma pochádza zo Spojeného kráľovstva, zakladali ju študenti a absolventi Oxfordskej univerzity či Imperial College London a v minulosti získala investície za 17 miliónov dolárov od mien ako Alphabet GV.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

O Blue Vision sme na Refresheri písali už v marci, keď chlapci svetu predstavili svoju technológiu rozšírenej reality. Lyft by ju chcel využiť vo svoj prospech tak, že by svojim autám v budúcnosti umožnil vnímať svet okolo seba oveľa interaktívnejšie.

Rozšírenú realitu vo vtedy vydanej aplikácii mohli vnímať ľudia v reálnom čase a najbližšie roky v zdieľanej doprave zrejme povedanú presne po tejto trase. Peter Ondrúška, Lukáš Platinský a Andrej Pančík tak dotiahli obchod za 72 miliónov dolárov do úspešného konca, pričom Lyft startupu vyplatí dodatočných 30 miliónov, ak zamestnanci splnia vytýčené ciele.

Domov
Zdieľať
Diskusia