Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2018, 14:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Facebook priznal, že ich zariadenia s kamerou a mikrofónom zbierajú informácie od používateľov

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Nový produkt Facebooku čelí škandálu.

Trh s domácimi asistentmi je čoraz väčší a bohatší. Zariadenia ako Google Home s ich asistentom či Amazon Echo s Alexou sú populárne najmä v zahraničí, no nezaostáva ani Facebook, ktorý pred niekoľkými dňami vydal zariadenie Portal.

To funguje na podobnom princípe, no po skúsenostiach s predchádzajúcimi škandálmi Facebooku už boli ľudia podozrievavejší a predpokladali, že Portal bude zbierať veľké množstvo informácií. Facebook mal pritom aj v tomto prípade plné ústa rečí o zabezpečenom súkromí. Kvôli kampani o ochrane údajov dokonca zrušil niekoľko plánovaných funkcií, napríklad rozpoznávanie tváre.

Svoje výroky však musel Facebook stiahnuť, kedže na povrch vyplávali informácie o tom, že sociálna sieť využíva zvukové aj kamerové záznamy na získavanie údajov. Tie sa mu hodia na lepšie cielenie reklám, čo priznala aj hovorkyňa Faceboku.

Facebook priznal, že ich zariadenia s kamerou a mikrofónom zbierajú informácie od používateľov
Zdroj: pixabay.com

"Tieto informácie môžeme použiť na informovanie reklám na všetkých našich platformách, rovnako, ako na to používame informácie z iných aplikácií." Facebook Portal navyše obsahuje niekoľko technológií, ktoré v kontexte ohrozenia osobných údajov pôsobia poriadne znepokojujúco – dokáže napríklad rozpoznávať pohyb ľudí v miestnosti a neustále má zapnutý mikrofón pre hlasové príkazy (to však takmer každý domáci asistent).

Domov
Zdieľať
Diskusia