Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2018, 18:36
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších seriálov, ktoré môžeš vidieť do konca roka 2018

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE SERIÁLY TOP 10
Uložiť Uložené

Daredevil je za rohom, ale čo ďalej?

Do konca roka ostáva už len dva a pol mesiaca, no od začiatku októbra až po koniec decembra sa predsa len dočkáme množstva kvalitných či očakávaných seriálov od osvedčených tvorcov. Bez ďalšieho otáľania sa na ne poďme pozrieť.

1. Daredevil (3. séria) – 19. október

Už len tri dni nás delia od návratu diabla z Hell’s Kitchen. Zotavovanie po tom, čo mu na hlavu spadla doslova celá budova, však bude chvíľu trvať. Matt zároveň stráca svoju vieru v Boha a verí, že sa nenarodil ako Matt Murdock, ale ako Daredevil. Zlo sa dá poraziť jedine zlom, nie na súdnom pojednávaní. 

Dôjde mu to dupľom vtedy, keď sa z novín dozvie, že Wilson Fisk smeruje na slobodu. Stane sa informátorom FBI, no samozrejme im prejde cez rozum a pre Daredevila si prichystá prekvapenie. V jeho kostýme vyšle do ulíc vraha, ktorý schopnosťami dorovnáva a niekedy aj prekonáva samotného Matta. 

Verejnosť si myslí, že Daredevil zabíja nevinných, Fisk je na slobode, Electra (pravdepodobne) mŕtva, Matt dolámaný na celom tele, ale i duchu, no a jeho priatelia si myslia, že je mŕtvy. Murdocka čakajú najťažšie časy v jeho živote. A my budeme pri tom. 

2. Making a Murderer (druhá séria) – 19. október 

Nečakaný hit od Netflixu sa pred 3 rokmi pozrel na prípad nešťastne obvineného Stevena Averyho. Ten si v base odsedel neprávom 18 rokov a keď ho konečne prepustili, žaloval jedna radosť. Následne sa však odohrala vražda, z ktorej, samozrejme, obvinili Averyho.

Prvá séria bola nesmierne kvalitná a rezonovala nielen USA. A už o pár dní sa pozrieme, ako Averyho príbeh pokračovať. Teaser nižšie vám napovie, kam bude druhá séria smerovať.  Viac sa o seriáli dozviete tu.

3. Castlevania (druhá séria) – 26. október

Videoherný kult sa dostal na Netflix a bola z toho nesmierna pecka. Druhá séria dostala zelenú takmer okamžite a my sme sa odvtedy nevedeli dočkať. Dočkáme sa v nej totiž rovno 8 epizód z pera Warrena Ellisa a produkčne bude dohliadať Adi Shankar.

Odporúčané
10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 11. januára 2024, 9:30

Tvorcovia sa evidentne nechystajú poľaviť a opäť nám doručia poriadne temnú a krvavú jazdu. Chýbať však nebude ani akcia, humor a sympatické postavy na čele s lovcom upírov Trevorom Belmontom (Richard Armitage). Ten sa v seriáli postavil do cesty samotnému Draculovi a jeho démonickým hordám, ktoré sa snažia podmaniť si stredovekú Európu.

Mimochodom, na pláne je už aj tretia séria Castlevanie. Ak stále nie ste navnadení, prečítajte si našu recenziu prvej série. 

4. The Chilling Adventures of Sabrina – 26. október

Po oznámení, že Sabrina sa dočká remaku... no čo vám povieme. Za posledné roky ožili a následne vykapali desiatky seriálov. Je jedno, že v minulosti boli obľúbené. Nové verzie buď nezaujali, nefungovali alebo boli vyložene zlé.

Avšak, Sabrina sa vydáva inou cestou a chce sa divákom predviesť v inom svetle než naposledy. A my to kvitujeme. Už ten trailer je predzvesťou, že sa máme na čo tešiť, čo podporujú aj recenzie (tu a tu). Seriál vychádza z komiksu The Chilling Adventures of Sabrina, ktorý je značne temný a plný čiernej mágie. To samo o sebe dokazuje aj čerstvá upútavka.

Seriál nám ukáže mladú a sympatickú Sabrinu, ktorá sa odmieta plnohodnotne oddať čarodejníckemu kultu a zanevrieť na svojich priateľov zo sveta ľudí. Týmto si ale proti sebe a svojej rodine poštve mnohých nepriateľov.


5. Homecoming – 2. november

Sam Esmail, showrunner, scenárista a režisér známeho seriálu Mr. Robot, sa podujal na originálnu novinku, ktorú si aj zrežíruje. Uvidíme v ňom Juliu Roberts v hlavnej role. Stvárni Heidi Bergman, sociálnu pracovníčku pomáhajúcu vojnovým veteránom. 

Odporúčané
10 seriálov od Netflixu, od ktorých sa v roku 2023 neodlepíš a celé ich bingneš za deň 10 seriálov od Netflixu, od ktorých sa v roku 2023 neodlepíš a celé ich bingneš za deň 10. januára 2023, 16:30

Dostane sa jej do rúk prípad Waltera (Stephan James), ktorý je odhodlaný vrátiť sa do normálneho života. Heidi si však začína uvedomovať, že za týmto prípadom je niečo viac. Niečo, čo je možno nebezpečné. Okrem spomenutých hercov si vedľajšie úlohy strihnú Bobby Cannavale, Alex Karpovsky, Shea Whigham, Ayden Mayeri, Sissy Spacek a Marianne Jean-Baptiste.

Trailer láka na atmosférický a pomerne temný psycho thriller, v ktorom evidentne nebude núdza o kvalitné herecké výkony. Uvidíme, či sa podarí aj príbeh. Už teraz však vieme, že nás čaká aj 2. séria. Nakoniec, Mr. Robot nadchádzajúcou sériou končí, takže sa Esmail môže naplno venovať Homecomingu.

6. Narcos (4. séria) – 16. november

Escobar je za nami, rovnako tak Cali kartel. Tvorcovia Narcos zdá sa drogové udalosti v Kolumbii už zachytili, a tak sa presúvajú do Mexika. Tam však ich štáb asi nebol úplne vítaný. Možno si ešte pamätáte na správy o tom, že jeden z pracovníkov Netflixu, ktorý obhliadal zaujímavé lokácie na natáčanie, skončil rozstrieľaný vo svojom aute.

Netflix sa však cez to dostal, začal s natáčaním, a tak sa už o mesiac dočkáme nových epizód skúmajúcich drogové kartely v Mexiku. Na čele nového hereckého obsadenia budú stáť Diego Luna (Rogue One: A Star Wars Story) a Michael Peña (Ant-Man and the Wasp).

Druhý menovaný si zahrá agenta DEA v utajení menom Kiki Camarena a Luna sa predstaví ako Félix Gallardo, šéf kartelu Guadalajara. Práve tento kartel sa bude Camarena snažiť zvnútra rozložiť. Pomocou viacerých informátorov v blízkosti šéfa Félixa bude zhromažďovať dôkazy proti obávanému narkobarónovi, lenže zničiť kartel nebude také jednoduché, ako si myslel.

7. Escape at Dannemora – 18 .november 2018

Ben Stiller si zase raz niečo zrežíruje. Po skvelom Tajnom živote Waltera Mittyho sa upísal podpriemernému Zoolanderovi 2, no zrejme si túži napraviť režisérsku povesť. A to ho zavedie do väznice v New Yorku. Z nej sa v roku 2015 pokúsili utiecť dvaja trestanci. 

Odporúčané
10 najsilnejších fotiek uplynulého týždňa 10 najsilnejších fotiek uplynulého týždňa 2. septembra 2022, 15:30

Richard Matt (Benicio Del Toro) a David Sweat (Paul Dano) v tom však neboli sami. K ich plánu sa pridá aj zamestnankyňa väznice Tilly Mitchell (Patricia Arquette), ktorá s oboma mužmi udržuje intímny pomer. Práve ona zohrá kľúčovú rolu v ich pláne úteku. Ten následne rozpúta obrovské policajné pátranie.

Okem spomenutých hercov uvidíme aj Bonnie Hunt, Erica Langea a Davida Morseho. Príbeh rozhodne vyzerá zaujímavo, navyše projektu nechýbajú kvalitní herci, takže trailer nás určite nalákal. Mali by sme sa dočkať 8 epizód. 


8. Vikings (druhá polovica 5. série) – 28. novembra

Vikings, rovnako ako The Walking Dead, už nikto z nás nepozerá. Kvalita upadla už dávno, a tak projekty stratili našu dôveru a drahocenný čas. Vieme však, že aj Vikingov miluje veľké množstvo z vás, a tak sme sem seriál jednoducho museli zaradiť. 

Už koncom novembra sa dočkáme druhej polovice 5. série, v ktorej uvidíme Ivara prijímať korunku kráľa. Čo ďalšie ešte vieme o deji?

Zo záveru desiatej epizódy a predošlej adrenalínovej ukážky vieme, že s Lagerthou to nevyzerá príliš dobre. Nie je však vylúčené, že Ivar plánuje obetovať úplne cudziu ženu a tvorcovia nás chcú upútavkou iba vystrašiť. Posledný trailer zaujal už klasickou dávkou naturalizmu, temnoty a krvavých scén.

 
9. The Deuce (druhá séria) – práve beží 2. séria (3. bude posledná)

David Simon dokázal vytvoriť ďalší originálny a zároveň poriadne atraktívny seriálový svet s obrovským potenciálom, ktorý diváka zaujme už od prvých sekúnd. V priebehu ôsmych epizód predstavil skvelé postavy mnohých vrstiev newyorského obyvateľstva, pričom interakcia medzi nimi patrí k tým najväčším kladom seriálu.

Odporúčané
10 seriálov, ktoré nám zničia sociálny život. Pri týchto novinkách sa od obrazovky zaručene neodlepíš 10 seriálov, ktoré nám zničia sociálny život. Pri týchto novinkách sa od obrazovky zaručene neodlepíš 6. augusta 2022, 14:30

Pozvoľné plynutie príbehu, ústredná téma a starostlivé budovanie nezameniteľnej atmosféry možno nesadnú každému, no ak budete ochotní pristúpiť na tieto podmienky, The Deuce vás odmení skvelým zážitkom. Takto sa o seriáli vyjadril kolega Osky v recenzii prvej série.

Tá druhá práve beží a vyzerá to tak, že si udrží kvalitu. Deuce hovorí o svete prostitúcie, drog, priateľstva, kriminality a mnohom ďalšom. Okrem Jamesa Franca v dvojroli zaujme aj skvelá Maggie Gyllenhaal.


10. The Good Place – práve beží 3. séria

3. séria chváleného komediálneho seriálu The Good Place je už v plnom prúde. Na Filmkulte sme seriál doteraz ignorovali, ale sype sa naň chvála azda z každej strany, takže tomu niekedy snáď dáme šancu. 

V hlavnej role sa predstavila Kristen Bell, ktorá hľadá cestu k zisteniu, čo to znamená byť dobrou ženou. Pomáhať jej v tom budú mnohé zaujímavé postavy v netradičných prostrediach. Hlavne ale na dobrom mieste, kde sa ocitla po tom, čo zomrela...

Späť
Zdieľať
Diskusia