Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2018, 16:55
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí futbalisti prehrali aj druhý zápas v Lige národov, tentoraz s Českou republikou

ŠPORT FUTBAL SLOVENSKÁ FUTBALOVÁ REPREZENTÁCIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Doma sme s naším najväčším rivalom prehrali 1:2.

V októbri prišla na rad opäť nie zrovna populárna reprezentačná prestávka a slovenskú futbalovú reprezentáciu čakal druhý duel v novom projektu UEFA s názvom Liga národov. Hlavnou výhodou je, že do značnej miery nahradí väčšinu medzištátnych prípravných súbojov, ktoré nikoho nezaujímajú a taktiež ponúka možnosť kvalifikovať sa na kontinentálny šampionát.

UEFA rozdelila 55 krajín pred žrebom do výkonnostných skupín podľa umiestnenia v rebríčku národných tímov. Vznikli tak štyri ligy (A, B, C, D), z ktorých každá je rozčlenená na 4 skupiny. Slovensko sa nachádza v lige B a skupine A spolu s Ukrajinou a dnešným súperom z Českej republiky.

Všetky tri tímy sú kvalitatívne na rovnakej úrovni, o čom sme sa presvedčili už v našom úvodnom zápase proti Ukrajine. Zápas bol vyrovnaný a o víťazovi rozhodol jediný gól. Prvé body sme nezískali, no mohli prísť po sobotňajšom zápase proti nášmu najväčšiemu rivalovi z Českej republiky. Ten na prvé body taktiež čakal, keďže rovnako prehral s Ukrajinou o gól.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Slováci proti Českej republike nastúpili od roku 1997 deväťkrát. Trikrát sa tešili naši reprezentanti, jeden zápas sa skončil remízou a päť zápasov vyhrali Česi. Náš súper navyše nazažíva posledné roky zrovna najlepšie obdobie a túto bilanciu sme tak dnes mohli vylepšiť.

Úvodné zostavy:
Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Škriniar, Škrtel, Hubočan – Lobotka, Hamšík – Kucka, Duda, Mak – Nemec

Česká republika: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Brabec, Gebre Selassie – Souček, Pavelka – Vydra, Dočkal, Zmrhal – Krmenčík

Okrem prvých bodov sme stále čakali aj na prvý gól v Lige národov a hoci sme prvý polčas hrali lepšie ako prvý polčas proti Ukrajine, gól sa nám stále streliť nepodarilo. Trikrát me ohrozili brankára Vaclíka, ten však bol stopercentný, rovnako ako náš Dúbravka, ktorý si pripísal na konto jeden zákrok, no zákrok to bol výborný.

V úvode druhého polčasu sme si vypracovali obrovskú príležitosť. Po prihrávke Erika Saba, ktorý striedal cez polčas Pekaríka, sa na hranici šestnástky ocitol osamotený Duda, jeho strela ale letela mimo Vaclíkovej brány.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

Na našu smolu sa potvrdilo staré známe nedáš, dostaneš" a Krmenčík hneď z následného útoku poslal Česko do vedenia. O chvíľu na to mohol Mak vyrovnať, ale osamotený pred Vaclíkom loptu poslal na tribúnu.

Slovenského gólu sme sa konečne dočkali v 62. minúte. Po rohovom kope Weissa sa k hlavičke dostal Nemec, jeho pokus fantasticky vyrazil Vaclík, no Marek Hamšík stojaci priamo pred ním už nemal problém loptu doraziť do odkrytej bránky, 1:1!

Víťazný gól zápasu padol v 76. minúte a tešili sa hostia. Na center Dočkala si nabehol Patrick Schick, na ktorého pohyb nestihla zareagovať naša obrana a presne mierenou hlavičkou prekonal Dúbravku. Po dvoch zápasoch tak má Slovensko na konte nula bodov a len jediný strelený gól.

Krmenčík otvára skóre zápasu

Marek Hamšík vyrovnáva

Schick rozhoduje o výhre Česka

Domov
Zdieľať
Diskusia