Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2018, 7:46
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Hraný Aladin od Disney objavuje zázračnú lampu a odhaľuje svet čarov a temnoty

FILMY A SERIÁLY ALADDIN LIVE ACTION
Uložiť Uložené

Guy Ritchie nás zdá sa opäť nesklame.

Štúdio Walt Disney sa v posledných rokoch vo veľkom vrhlo na hrané remaky svojich slávnych animovaných rozprávok. Dostali sme Popolušku, Knihu džunglí či Krásku a zviera. Vo všetkých prípadoch išlo o obrovské hity, takže túto zlatú žilu si v Disney budú dôkladne strážiť a len tak sa jej nepustia.

V najbližšej budúcnosti nás teda čaká Dumbo od Tima Burton, Mulan od Niki Caro či Aladdin od Guya Ritchieho. Ten nám rozpovie klasický príbeh chudobného zlodejíčka Aladina (Mena Massoud), ktorému sa podarí získať zázračnú lampu.

Tú obýva tajomný džin (Will Smith) a Aladinovi je ochotný splniť tri želania. To Aladin využije, aby sa dostal bližšie ku krásnej princeznej Jasmine (Naomi Scott). Protihráčom mu však bude sultánov radca a mocný čarodejník Jafar (Marwan Kenzari).

Snímka je momentálne v post-produkcii a dorazí k nám budúci rok. Dnes sme však dostali vôbec prvý trailer aj plagát. Čo povedať? Príbeh Aladdina je všetkým dobre známy a je predpoklad, že ani v tomto prípade Disney nešliapne vedľa.

Odporúčané
Aladin je ďalším veľkým hitom od Disney. O koľko viac zarobil oproti John Wick 3 a Avengers: Endgame? (Box Office) Aladin je ďalším veľkým hitom od Disney. O koľko viac zarobil oproti John Wick 3 a Avengers: Endgame? (Box Office) 26. mája 2019, 19:50

Ako nám prezrádzajú už prvé zábery, nie je je dôvod si myslieť, že by Ritchie pri hranej verzii zaváhal. Uvidíme však, nakoľko sa bude "bezpečne" držať predlohy, a či nám ponúkne aj nejaké nové prvky. 

Hneď v prvých momentoch nás však upútavka zaujala svojím hudobným motívom a i keď príliš veľa zatiaľ neodhalila, pôsobila kúzelným, no i jemne temným dojmom. A ako sa páčila tebe?

Už vieme, že hraná verzia (na rozdiel od originálu) nebude muzikál, ale to by nemusela byť veľká prekážka. Aladinov príbeh je navyše stále populárny, takže by sme mohli dostať kvalitnú rodinnú fantasy. Americká premiéra je naplánovaná na 24. mája (květen) 2019.

Hraný Aladin od Disney objavuje zázračnú lampu a odhaľuje svet čarov a temnoty
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Domov
Zdieľať
Diskusia