Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2018, 13:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nová bratislavská stanica Nivy rastie už 1 rok ako z vody. Časozberné video ťa pohltí do výraznej zmeny nášho hlavného mesta

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Stanica Nivy nám rastie priamo pred očami.

Dlho sa o projekte novej autobusovej stanice rozprávalo. Našťastie sa napokon výstavby ujala spoločnosť HB Reavis a už rok panuje na Mlynských nivách čulý stavebný ruch. Najskôr musela byť samozrejme zbúraná celá pôvodná budova stanice.

Stavbári po jej odstránení vykopali obrovskú jamu, ba čo viac, momentálne najväčšiu stavebnú jamu v strednej Európe, a teraz do nej lejú množstvo betónu.

Betónovanie bude trvať ešte zopár mesiacov, pretože jama dosahuje rozlohu 4,4 hektára, ale medzitým už pokročili práce na budúcej najvyššej kancelárskej budove Nivy Tower. Na jej vrchu sa po otvorení môžeš tešiť na reštauráciu s parádnym výhľadom. 

Dôležitosť však stavbári prikladajú nielen samotnej stanici. Práce neustále pokračujú na ulici Mlynské nivy, kde vymieňali potrubia či káble a teraz sa práce presúvajú z jednej strany na druhú.

„V máji sme sa pustili do obnovy infraštruktúry na južnej strane ulice Mlynské nivy, teda v časti ulice pri Twin City, kde sme rekonštruovali celú vnútornú infraštruktúru, konkrétne napríklad vodovod, plynovod, rozvody vysokého napätia, optické káble, káble verejného osvetlenia a aj samotnú cestnú komunikáciu. Aktuálne sa práce rozširujú aj na severnú časť ulice, kde sa opäť budeme venovať prekládke infraštruktúry," opísala postup prác Country PR & Marketing Manager spoločnosti HB Reavis Slovakia Martina Jamrichová.

Človeku by sa až nechcelo veriť, že výstavba stanice trvá už rok, a tak sa o tom radšej presvedč sám pomocou parádnych záberov z časozberného videa.

Domov
Zdieľať
Diskusia