Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2018, 10:14
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na slovenskom ranči pytliak zabil mláďa klokana bieleho, odrezal mu hlavu aj nohy a telíčko nechal len tak pohodené

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Maličký klokan biely si krutú smrť nezaslúžil.

Človek si už o dnešnom svete nerobí žiadne ilúzie. Neustále sa v médiách objavujú články o tom, ako pytliaci bezcitne vyzabíjali vzácne zvieratá v Afrike či Ázii, ale ako sme najnovšie zistili, zvrátení a chorí jedinci žijú aj medzi nami na Slovensku. 

Ranč Olivero v obci Nemecká neďaleko Banskej Bystrice je už dlhé roky miestom, ktoré navštevujú veľkí aj malí. Majú tam šancu stretnúť sa s množstvom zaujímavých zvierat a majiteľke Janke Paulíkovej sa na Slovensko darilo chovať aj maličkého klokana.

Na slovenskom ranči pytliak zabil mláďa klokana bieleho, odrezal mu hlavu aj nohy a telíčko nechal len tak pohodené
Zdroj: Pixabay/Ilustračné foto

Hnedá samička a biely samček sa okamžite stali obľúbencami na ranči a nič nenasvedčovalo tomu, že by jeden z nich mohol z tohto sveta odísť pod rukami pytliaka. Pred pár dňami šla už tradične majiteľka s pomocníkmi nakŕmiť zvieratá, ale namiesto svojho klokana bieleho objavila iba bezvládne zmrzačené telíčko. Najskôr mala pocit, že na klokana zaútočila líška, avšak teóriu vyvrátil privolaný veterinár, ktorý v tele našiel strelné rany.

Neznámy pytliak preto vnikol na ranč, klokana zastrelil a následne mu odrezal hlavu aj labky. Zostala po ňom len mláčka krvi a nevyčísliteľná duševná škoda. Pytliak zrejme šiel po hlave a labkách kvôli vzácnosti, takže chcel získať trofej. Majiteľka ponúka za informácie o páchateľovi dokonca finančnú odmenu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia