Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2018, 15:26
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Trojica dievčat si zahajlovala pred bránami Osvienčimu a fotku zavesili na Instagram. Hrozí im pokuta až väzenie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Fotografia sa na krátku chvíľu dostala na Instagram, no dievčatá ju urýchlene zmazali.

Na školských výletoch sa mladí ľudia občas odtrhnú z reťaze a svoje konanie neskôr môžu iba trpko ľutovať. Aktuálnym príkladom je trojica dievčat, ktorá sa rozhodla pri návšteve bývalého koncentračného tábora Osvienčim zabaviť mimoriadne nevhodným spôsobom.


Pred bránami neslávneho známeho tábora smrti si spravili fotografiu, na ktorej každá jedna vykonávala nacistický pozdrav. Najhlúpejšiu vec ale vykonali po tom, čo danú fotku vložili na Instagram.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#auschwitz #oswiecim #concentrationcamp #poland #europe #museum

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Malara (@mikedm44),

Je možné, že medzi takzvané hashtagy uviedli názov koncetrančného tábora #Auschwitz, vďaka čomu sa fotografia rýchlo dostala k facebookovej skupine Racist and Xenophobic Behaviour Monitoring Centre.

Zamestnanci múzea po nájdení fotografie kontaktovali príslušné úrady. Fotka bola neskôr dievčatami stiahnutá, ale tým sa problém pod koberec len tak nezamietol.

Hajlovanie samo o sebe nie je zo zákona v Poľsku zakázané, ale propagácia fašistickej ideológie môže byť trestaná až tromi rokmi väzenia. Pokiaľ sa však dievčatá ničím podobným v minulosti neprevinili, zrejme ich bude čakať miernejší trest.

Trojica dievčat si zahajlovala pred bránami Osvienčimu a fotku zavesili na Instagram. Hrozí im pokuta až väzenie
Zdroj: instagram.com
Domov
Zdieľať
Diskusia