Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2018, 16:29
Čas čítania 0:00
Barbara Leschingerová

To All The Boys I've Loved Before je krásnym romantickým filmom, ktorý búra tínedžerské stereotypy (Tip na film)

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Snímka To All The Boys I've Loved Before sa stala hitom leta 2018. Čím si získala priazeň mládeže po celom svete?

S jesenným počasím sa študenti opäť vrátili do školských lavíc a tí, ktorí už majú školskú dochádzku za sebou, sa po dovolenkách sústredili na pracovné povinnosti.

Príchod jesene si môžeme spestriť aj veľkým hitom leta 2018, ktorý si získal množstvo fanúšikov po celom svete. Predstavujeme vám tínedžerskú romancu od Netflixu s názvom To All The Boys I‘ve Loved Before/Všetkým chalanom, ktorých som milovala.

Príbeh nás zavedie k študentke Lare Jean, ktorá napísala ľúbostné listy piatim chlapcom, no nikdy ich nemala v pláne rozposlať. Jedného dňa jej však zo šatníka zmizne krabica s listami, ktoré sa ocitnú v rukách svojich adresátov. Lare Jean nezostáva nič iné, len sa popasovať s následkami a ujasniť si vlastné city.

Po doručení listov sa jeden z chlapcov (Peter), dohodne s Larou na predstieranom vzťahu, aby obaja dosiahli svoj cieľ. Budú tvoriť pár, pokým Peter nevzbudí žiarlivosť svojej bývalej priateľky Gen a Lara Jean nezakryje svoje city k Joshovi (sestrin ex-priateľ). Postupom času sa viac spoznávajú a ich vzťah sa začne prehlbovať.

To All The Boys I've Loved Before je krásnym romantickým filmom, ktorý búra tínedžerské stereotypy (Tip na film)
Zdroj: Netflix

Námet filmu pochádza z pera spisovateľky Jenny Han, ktorá napísala celú trilógiu o tínedžerke Lare Jean. Ak vás zaujíma, ako bude jej príbeh pokračovať, neváhajte siahnuť po knihách v slovenskom alebo v českom preklade. Autorkinu činnosť môžete sledovať na jej instagrame alebo na oficiálnej stránke.

Možno vás prekvapí informácia, že producenti mali už v minulosti záujem o sfilmovanie tohto románu. Ako problém však vnímali americko-ázijský pôvod hlavnej hrdinky.

Jenny Han však od začiatku presadzovala zachovanie pôvodu Lary Jean, no zo strany producenta sa nedočkala podpory. Na filmové spracovanie svojho románu si tak musela niekoľko rokov počkať.

Všetko sa zmenilo v roku 2017, kedy sa projekt opäť pohol vpred a do hlavnej úlohy obsadili americkú herečku s vietnamskými koreňmi, Lanu Condor. Pripojili sa k nej Noah Centineo (Peter), Israel Broussard (Josh) a Janel Parrish (Margot).

To All The Boys I've Loved Before je krásnym romantickým filmom, ktorý búra tínedžerské stereotypy (Tip na film)
Zdroj: Netflix

V prvom rade je dôležité spomenúť, že To All the Boys I’ve Loved Before odbúrava stredoškolské stereotypy, známe zo starších amerických tínedžerských filmov (She’s All That, Mean Girls).

Veľmi jasne sme videli, ako v Amerike funguje školská hierarchia. Na vrchole hviezdili futbalisti s roztlieskavačkami a na dne spoločenského rebríčka prežívali geekovia.

V hlavnej hrdinke Lare Jean nenájdete typickú bifľošku v okuliaroch s hrubým rámom, ktorá je pre okolie úplný vzduch. Nebudete sa pozerať na škaredé káčatko, zažraté len do svojich kníh.

Práve naopak, stretávame sa s pohodovou a sympatickou slečnou s citom pre módu. Okrem toho je múdra a rozhodne nemá problém vyjadriť svoj názor. Je síce introvert, no dokáže vyjsť zo svojej domácej ulity.

To All The Boys I've Loved Before je krásnym romantickým filmom, ktorý búra tínedžerské stereotypy (Tip na film)
Zdroj: Netflix

Ďalším krokom vpred je postava Petra, atraktívneho hráča lakrosu, ktorý predstavuje novodobého frajera a celý svet z neho doslova šalie.

Konečne sa nemusíme pozerať na zlého a namysleného chlapca, ktorý si chce z hlavnej hrdinky iba vystreliť a využiť ju. Chová sa priateľsky a nesrší z neho nadradenosť či nedostupnosť.

Lana Condor a Noah Centineo sa vďaka úspechu filmu tešia obľube aj na sociálnych sieťach, kde im za veľmi krátky čas rapídne stúpol počet fanúšikov. Niet sa čomu čudovať, pretože chémia medzi nimi funguje úplne prirodzene.

Už teraz sa tešíme na to, ako sa do rolí Lary Jean a Petra Kavinskeho ponoria opäť v pokračovaní (P.S. I Still Love You).

To All The Boys I've Loved Before je krásnym romantickým filmom, ktorý búra tínedžerské stereotypy (Tip na film)
Zdroj: Netflix

To All the Boys I‘ve Loved Before nie je len oddychovým filmom na spríjemnenie pochmúrneho večera. Pri pozeraní sa vám vynoria spomienky na prvý bozk, prvú lásku či nezabudnuteľné priateľstvá.

Snímka vám pripomenie, že rodina je dôležitou súčasťou dospievania. Vďaka uveriteľnému vykresleniu charakterov sa s nimi dokážu stotožniť nielen stredoškoláci. Tí, ktorí sa v nich našli, budú s nostalgiou spomínať na časy, kedy sa prvýkrát zamilovali alebo sa báli prejaviť svoje city k niekomu, kto o tom ani nemal potuchy. 8/10

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia