Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2018, 11:31
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Producenti majú jasno. Jamesa Bonda v ženskej podobe pravdepodobne neuvidíme

FILMY A SERIÁLY JAMES BOND JAMES BOND NO TIME TO DIE
Uložiť Uložené

Do úlohy známeho agenta sa po skončení Daniela Craiga so ženskou herečkou neuvažuje.

Keďže sa Daniel Craig chystá dať kultovému Jamesovi Bondovi zbohom, logicky vzniká otázka, kto po ňom preberie herecké žezlo agenta s povolením zabíjať. Špekulovalo sa o Idrisovi Elbovi, ktorého by v tejto úlohe rado videlo aj viacero fanúšikov. Herec však tieto dohady (aspoň nateraz) zmietol zo stola.

Dokonca padla možnosť, že novým agentom 007 by mohla byť žena. Mnoho fanúšikov vtedy začalo nadávať, že podobne radikálne zmeny snáď pri postave Bonda nie sú potrebné. Čo si však myslia producenti? Môžeme očakávať, že namiesto Jamesa budeme mať niekedy v budúcnosti dočinenia s Jane?

Producenti majú jasno. Jamesa Bonda v ženskej podobe pravdepodobne neuvidíme
Zdroj: Sony / Columbia

Podľa producentky série Barbary Broccoli je odpoveď jasná: Nie. „Bond je muž. Je to mužská postava, tak bola napísaná a myslím, že pravdepodobne mužom ostane aj na plátne. A tak je to dobre.

Nepotrebujeme meniť mužské postavy na ženské. Radšej vytvorme viac ženských postáv a vymyslime príbeh, kde by mohli zastávať dôležité úlohy.“ Dodala však, že by sa vôbec nebránila tomu, ak by film o Jamesovi Bondovi napísala či zrežírovala žena.

Odporúčané
Skvelý film Posledný súboj je hollywoodskym prepadákom, zatiaľ čo slabšie filmy ako Venom 2 a Halloween zabíja zarábajú viac Skvelý film Posledný súboj je hollywoodskym prepadákom, zatiaľ čo slabšie filmy ako Venom 2 a Halloween zabíja zarábajú viac 18. októbra 2021, 16:30

Zdá sa však, že do radikálnych zmien okolo samotnej kultovej hlavnej postavy sa tvorcovia púšťať nebudú. Zrejme si správne vyhodnotili, že by to bolo kráčanie po veľmi tenkom ľade.

Pri najnovšej časti s názvom Bond 25 to však ešte nebude. Pôvodne mal film, kde sa Daniel Craig ako Bond ešte objaví, zrežírovať Danny Boyle (Trainspotting), ale kvôli kreatívnym rozkolom napokon projekt opustil.

Štúdio teda získalo adekvátnu náhradu v podobe Caryho Joji Fukunagu (naposledy na seba upozornil skvelým seriálom Maniac - naša recenzia tu). Americká premiéra je stanovená na 14. februára (únor) 2020.

Producenti majú jasno. Jamesa Bonda v ženskej podobe pravdepodobne neuvidíme
Zdroj: Sony / Columbia

Domov
Zdieľať
Diskusia