Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2018, 16:22
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Koľko rokov vlastne budú mať mutanti v X-Men: Dark Phoenix?

FILMY A SERIÁLY X-MEN DARK PHOENIX
Uložiť Uložené

Skutočný vek hercov a vek postáv príliš nesedia, čo poviete?

Snímka X-Men: First Class z roku 2011 od režiséra Matthewa Vaughna (Kingsman 1 a 2) bola príjemným spestrením sveta mutantov, v ktorom sa objavili staré známe postavy s novými tvárami. 

Postavy z minulých častí, ako napríklad Magneto, Profesor X či Mystique dostali mladšie verzie ich hereckých predstaviteľov. Sir Ian McKellen sa razom premenil na Michaela Fassbendera, Sira Patricka Stewarta vystriedal James McAvoy, no a Rebeccu Romijn nahradila Jennifer Lawrence. 

Poďme si teda priblížiť, ako je to s ich vekom. Mystique sa narodila v roku 1934. Najnovší diel s názvom Dark Phoenix sa odohráva v roku 1993, čo znamená, že Mystique má asi 59 rokov. 

Hlavnou doménou Mystique je schopnosť meniť svoju podobu, takže jej mladistvý výzor s tvárou Jennifer Lawrence sa dá logicky odôvodniť. 

Koľko rokov vlastne budú mať mutanti v X-Men: Dark Phoenix?
Zdroj: Fox

Horšie je to už s Xavierom a Magnetom. Keďže príbeh sa odohráva v roku 1993, mal by byť Profesor X vo veku 61 rokov, čo ale absolútne nezodpovedá výzoru 39-ročného Jamesa McAvoya (hoci už je bez vlasov). 

Odporúčané
Dark Phoenix sa pretáčalo kvôli Skrullom. S mimozemšťanmi ich však predbehla Captain Marvel Dark Phoenix sa pretáčalo kvôli Skrullom. S mimozemšťanmi ich však predbehla Captain Marvel 13. júna 2019, 13:56

Uveriteľne neznie ani situácia Magneta, staršieho od Charlesa o 2 roky. Mutant so schopnosťou manipulovať kovmi sa narodil v roku 1930, takže v roku 1993 by mal mať 63 rokov. 

Zaujímavé je aj porovnanie nových predstaviteľov týchto dvoch známych mutantov s pôvodnými hercami. Ian McKellen mal 61 a Patrick Stewart 60 rokov, keď si zahrali v prvom filme X-Men z roku 2000.

Koľko rokov vlastne budú mať mutanti v X-Men: Dark Phoenix?
Zdroj: Fox

To znamená, že Fassbender a McAvoy by mali vyzerať vekovo podobne ako vyzerali McKellen a Stewart v prvom filme. A to rozhodne nevyzerajú

Ďalším mutantom je Hank McCoy alias Beast, hraný Nicholasom Houltom. Uvádza sa, že sa narodil v 40. rokoch 20. storočia, čo by zodpovedalo jeho výzoru dvadsiatnika vo First Class. Problém nastáva, keď by mal byť z Houlta v Dark Phoenix päťdesiatnik, keďže v skutočnosti má herec len 28. 

Nepoznáme ani presný vek Petera Maximoffa, známejšieho pod prezývkou Quicksilver (Evan Peters). V X-Men: Budúca minulosť Wolverine povedal, že je Quicksilver iba tínedžer, čomu zodpovedal aj mladistvý vzhľad Evana Petersa. 

Koľko rokov vlastne budú mať mutanti v X-Men: Dark Phoenix?
Zdroj: Fox

Ak bol teda mutant s pekelnou rýchlosťou tínedžer v roku 1973, v Apocalypse musel mať od 20 do 30 rokov.

V Dark Phoenix by tak Quicksilver mal mať od 30 do 40 rokov, čomu by sa aj dalo uveriť, keďže Peters má naozaj 31. O histórii jednotlivých mutantov a kontinuite deja vo filmoch sa dočítate v tomto článku.

Odporúčané
Dark Phoenix je najväčšie finančné fiasko X-Men série. Štúdio na ňom prerobí viac ako 100 miliónov Dark Phoenix je najväčšie finančné fiasko X-Men série. Štúdio na ňom prerobí viac ako 100 miliónov 12. júna 2019, 13:53

Máme však aj dobré správy. Zvyšok omladených mutantov je vo veku, ktorý s ich výzorom v roku 1993 sedí. Tye Sheridan ako Cyclops, Sophie Turner ako Jean Grey, Alexandra Shipp ako StormKodi Smit-McPhee ako Nightcrawler boli tínedžeri a zároveň spolužiaci v čase, kedy prebiehali udalosti z Apocalypse.

Keďže sú približne v tom istom veku, v roku 1993 majú všetci okolo 25 rokov, čo sedí so skutočným vekom hercov (Sheridan má 21, Sophie Turner má 22,  Alexandra Shipp má 27 a Smit-McPhee má 22 rokov). 

Koľko rokov vlastne budú mať mutanti v X-Men: Dark Phoenix?
Zdroj: Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia