Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2018, 12:11
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

10 hereckých osobností, ktoré sa k prvému bozku dostali počas natáčania

FILMY A SERIÁLY HERCI
Uložiť Uložené

Odkrútiť si svoju prvú pusu ako 7-ročná a rovno pred celým filmovým štábom? Aj to patrí k povinnostiam hercov.

Spomeniete si aj vy na svoj prvý bozk? Pokiaľ nebol taký, aký ste si ho predstavovali, určite v tom nie ste sami. Mnohí slávni herci a herečky by vám vedeli povedať svoje.

Prvá pusa len málokedy prebehne úplne ideálne a zväčša môže v osobe zanechať mierny pocit ostychu. Horší prípad ale je, ak vás pri tomto intímnom akte niekto natáča.

V nasledujúcom článku sme si pre vás vybrali 10 prípadov, v ktorých sa herci museli prvýkrát pobozkať pred celým filmovým štábom.

10 hereckých osobností, ktoré sa k prvému bozku dostali počas natáčania
Zdroj: Carsey-Werner Distribution, Fox

Macaulay Culkin a Anna Chlumsky (My Girl, 1991)

Áno, aj Macaulay Culkin, ktorého všetci poznáme najmä vďaka postave malého Kevina McCallistera z kultovej série Sám Doma, si svoj prvý bozk zažil počas natáčania filmu.

Jeho mladá herecká kolegyňa Anna Chlumsky sa ale nachádzala v podobnej situácii, takže aj z jej pozície išlo o niečo nové a neznáme.

Celá scéna je o to viac zaujímavejšia, že dokonca aj ich postavy Thomasa a Vady z komédie My Girl (1991) boli vo svete bozkávania nepoškvrnenými začiatočníkmi.

Na nás síce môže daný záber pôsobiť ako nevinný a roztomilý, no vo vnútri detských hercov musela dozaista prevládať skutočne veľká tréma.

Jej prekonanie sa ale koniec koncov vyplatilo, pretože herecká dvojka v roku 1992 počas odovzdávania cien MTV získala ocenenie za najlepší bozk.

Kirsten Dunst a Brad Pitt (Interview s upírom, 1994)

Výborne natočená hororová-fantasy dráma z pera spisovateľky Anne Rice nám v roku 1994 predstavil trojicu dospelých upírov – Toma Cruisa, Brada Pitta a Antonia Banderasa.

Okrem nich sa ale na scéne objavila aj 11-ročná a vtedy ešte pre širšie publikum neznáma Kirsten Dunst.

Za svoj famózny výkon si vyslúžila veľkú pochvalu a samotní herci mali miestami pocit, že sa v tele malého dievčatka skutočne ukrýva dospelá žena (jej fyzická podoba upírky sa totiž napriek starnutiu nemenila).

30-ročný Brad Pitt už mal samozrejme v danej dobe prvé bozkávanie dávno za sebou, no u mladej Dunst bola situácia opačná.

Pochopiteľne, obom hercom vzhľadom na ich výrazný vekový rozdiel prišla bozkávacia scéna nevhodná, no autorka knižnej predlohy na tom údajne trvala.

Zažiť prvý bozk s Pittom, ktorý bol dlhé roky považovaný za najkrajšieho muža planéty, môže byť síce pre dievča nezabudnuteľným zážitkom, ale v podobnom veku ako Dunst išlo o pomerne nepríjemnú záležitosť.

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

Aj takéto nepríjemnosti však neraz patria k povinnostiam herca. Za príklad si spomeňme Nicolasa Cagea, ktorý musel počas natáčania zjesť živého švába.

10 hereckých osobností, ktoré sa k prvému bozku dostali počas natáčania
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Dakota Fanning a Thomas Curtis (Dievča na roztrhanie, 2002)

Ešte než Dakota Fanning zahviezdila po boku drsného ochrancu Denzela Washingtona v thrilleri Muž v ohni (2004), strihla si vo viacerých, pre jej kariéru menej významných filmoch.

Medzi ne patrí aj romantická komédia Dievča na roztrhanie (2002), kde si zahrala mladšiu verziu hlavnej postavy Melanie Smooter (Reese Witherspoon).

I keď si vtedy 7-ročná herečka vo filme strihla len niekoľko minút, snímka je pre ňu význačná tým, že si v nej s 10-ročným hereckým kolegom Thomasom Curtisom odkrútila svoj prvý bozk.

Podľa jej slov ho ale nepovažuje za skutočný, pretože išlo len o prácu a necítila z neho žiadnu chémiu medzi ňou a jej partnerom.

Pravý bozk sa mal v jej živote udiať až o ďalších sedem rokov neskôr, keď mala Dakota 14. A na ten už naopak herečka spomínala s úsmevom na perách.

Elle Fanning (Ginger & Rosa, 2002)

Čítate správne. Podobnú situáciu ako Dakota si zažila aj jej mladšia sestra Elle Fanning. Išlo o koprodukčnú drámu Ginger a Rosa (2012), počas ktorej natáčania mala Elle iba 13 rokov.

Celú udalosť ohľadom prvého bozku označila narozdiel od Kirsten či Dakoty za skutočne zábavnú.

Režisérka filmu Sally Potter mala pre mladú herečku veľké pochopenie, a preto jej dovolila vybrať si vhodného kandidáta.

Spoločne následne prezreli množstvo fotiek a natáčanie bozku pripadlo až na jeden z posledných natáčacích dní.

Keby sa teda kvôli danému záberu cítila Elle trápne, nemusela sa na pľaci už príliš dlho zdržovať. Celkom rozumný ťah.

10 hereckých osobností, ktoré sa k prvému bozku dostali počas natáčania
Zdroj: Universal Pictures, Artificial Eye, A24

Saoirse Ronan a Rory Copus (I Could Never Be Your Woman, 2007)

Na Oscara nominovanú Saoirse Ronan môžete poznať predovšetkým vďaka dráme Lady Bird (2017), no vidieť ste ju určite mohli aj vo skvelom Andersonovom filme Grandhotel Budapešť (2014) či v snímke Pokánie (2007).

Odporúčané
Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) 26. januára 2024, 14:30

V roku kedy režisér Joe Wright (Anna Karenina, Darkest Hour) natáčal Pokánie sa Saoirse objavila aj v menej známej romantickej komédii I Could Never Be Your Woman (2007).

Okrem toho, že tento film predstavoval jej celovečerný debut, pri natáčaní stihla Saoirse zakúsiť aj svoj prvý bozk.

Herečka mala v danom čase iba 11 rokov, a preto k režisérovi prišla s nepríjemnou otázkou. Chcela od neho vedieť, ako dlhu sa musí s hereckým kolegom Rorym Copusom vlastne bozkávať. Ten jej odpovedal, že by malo ísť o 3 sekundy.

„Takže pri bozkávaní som si v hlave odpočítavala čas. Niekoľkokrát som si v hlave vravela, raz, dva, tri,“ prezradila Saoirse.

Ako sama hovorí, vzhľadom na to, že sa scéna natáčala až osemkrát, na konci dňa z nej už bola profesionálka v bozkávaní.

10 hereckých osobností, ktoré sa k prvému bozku dostali počas natáčania
Zdroj: The Weinstein Company

Jesse Eisenberg a Jennifer Beals (Roger Dodger, 2002)

Mark Zuckeberg (The Social Network), odveký Supermanov nepriateľ Lex Luthor (Batman v Superman: Dawn of Justice) či niekto úplne iný?

34-ročný Jesse Eisenberg si za svoju kariéru zahral skutočne nemalé množstvo postáv, no s radosťou spomína najmä na natáčanie jeho debutovky Roger Dodger (2002).

V nej si strihol úlohu Nicka, ktorého jeho strýko, povestný sukničkár Roger Swanson, vezme do centra New Yorku baliť dievčatá.

Eissenberg tvrdí, že v priebehu natáčania ešte nemal žiadne skúsenosti so ženami. A vzhľadom na to, že bol v danej dobe už 18-ročný, prvý bozk bral oproti predošlým prípadom ako vzrušujúcu výzvu.

Priznáva, že nevie, ako to vnímala druhá strana (herečka Jennifer Beals), ale pre neho to išlo o životnú skúsenosť.

Mila Kunis a Ashton Kutcher (Tie roky sedemdesiate, 1998-2006)

Ukrajinská kráska Mila Kunis sa najnovšie objavila v akčnej komédii The Spy Who Dumped Me (2018), ale poznať ju môžete aj zo zábavnej komédie Ted (2012) či zo známej snímky Friends with Benefits (2011).

Ešte ako 15-ročná zažiarila v televíznom seriáli Tie roky sedemdesiate (1998-2006), kde spoznala aj svojho neskoršieho manžela Ashtona Kutchera.

A áno, práve s ním počas natáčania zažila aj svoj prvý bozk, z ktorého podľa vlastných slov bola poriadne nervózna.

On však až do roku 2001 vôbec netušil, že bol jej "prvým". V danej dobe si naopak myslel, že Mila má omnoho viac skúseností ako on a prišla mu k danej situácii veľmi uvoľnená.

A to ešte ani jeden z nich netušil, že jedného dňa (zosobášili sa v roku 2015) budú svoji. Láska ako z rozprávky, no nie?

Katie Holmes a Ian Bohen (Dawsonov svet, 1998 - 2003)

Americký Dawsonov svet bol klasickým tínedžerským seriálom, ktorý nemohol náročného diváka príliš zaujať.

Napriek tomu sa mu podarilo medzi rokmi 1998 až 2003 vypustiť do sveta rovných 6 sérií.

Jednu z hlavných rolí si v seriáli zahrala aj Katie Holmes. Jej postava sa v 3. epizóde prvej série stretla s hudobníkom menom Anderson, ktorého stvárnil Ian Bohen.

A práve on sa postaral herečkin prvý bozk.

18-ročná Katie Holmes bola v konkrétnej situácií veľmi nervózna a jediným jej potešením mohlo byť to, že Ian Bohen účinkoval iba v jednej epizóde, a tak sa ľahko vyhla ďalšiemu trápnemu stretnutiu.

10 hereckých osobností, ktoré sa k prvému bozku dostali počas natáčania
Zdroj: Sony Pictures Television

Millie Bobby Brown a Finn Wolfhard (Stranger Things, 2016+)

Millie Bobby Brown je určite jednou z najväčších seriálových hviezd posledných rokov. Postava záhadnej Eleven zo Stranger Things z nej zo dňa na deň spravil mimoriadne slávnu osobnosť.

Odporúčané
KVÍZ: Poznáš debutové filmy slávnych hercov a herečiek? Otestuj si svoje znalosti o kariérach hollywoodskych hviezd KVÍZ: Poznáš debutové filmy slávnych hercov a herečiek? Otestuj si svoje znalosti o kariérach hollywoodskych hviezd 8. januára 2024, 12:30

Pokiaľ patríte medzi fanúšikov seriálu, určite si ľahko spomeniete na scénu, kedy si dali Eleven a Mike prvý bozk. Pre Millie Bobby Brown však išlo o prvý bozk celkovo.

Herecký predstaviteľ Mikea Finn Wolfhard sa nechal počuť, že Millie na ich spoločnú pusu reagovala veľmi netradičným a zábavným spôsobom.

„Bozkávanie nestojí za nič. Bolo to o ničom," prehlásila po natočení scény. Finn Wolfhard povedal, že vtipnejšiu reakciu hádam ešte nezažil.

Daný záber ale podľa jeho slov prebehol úplne v poriadku, za čo boli obaja mladí herci radi. A to v danej chvíli ešte netušili, že ich v ďalšej sérii čaká druhé kolo.

Emma Roberts a Raja Fenske (Unfabulous, 2004)

Američanka Emma Roberts nie je pre filmový svet žiadnou novou tvárou. Neter slávnej Julie Roberts započala svoju kariéru kriminálnou drámou Kokaín (2001) s Johnnym Deppom.

Zazrieť ste ju mohli viacerých filmoch, ako napríklad v komédii My sme Millerovci (2013) či v thrilleri Nerve (2016). Najväčšie množstvo fanúšikov si ale získala najmä vďaka hororovému seriálu American Horror Story.

Málokto ale vie, že si ako 13-ročná zahrala v komediálnom seriáli Unfabulous, počas ktorého natáčania zároveň zažila svoj prvý bozk.

Kým sa prebojovala k tejto vzťahovej "méte" aj v reálnom živote, musela si prejsť ešte mnohými hranými pusami.  Tie jej podľa vlastných slov dali nereálnu predstavu o tom, ako má pravý bozk v skutočnosti vyzerať.

10 hereckých osobností, ktoré sa k prvému bozku dostali počas natáčania
Zdroj: Nickelodeon

Zažiť prvú pusu je určite milá, ale zároveň mierne stresujúca udalosť. Niektorí na prvý bozk spomínajú s úsmevom, iný s opovrhnutím, no a viacerí si na neho možno ani len nespomenú.

Odporúčané
5 hercov, ktorí sa naštvali a odišli z nakrúcania filmov. Ian McKellen sa pri nakrúcaní Hobita dokonca rozplakal 5 hercov, ktorí sa naštvali a odišli z nakrúcania filmov. Ian McKellen sa pri nakrúcaní Hobita dokonca rozplakal 20. septembra 2023, 9:30

Ako ste ale na viacerých príkladov videli, v prípade hercov a herečiek nie je vôbec neobvyklé, ak si tento malý životný medzník musia odbiť v rámci pracovných povinností. Buďme teda len radi, že našu prvú pusu nikto nenatáčal.

Domov
Zdieľať
Diskusia