Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2018, 11:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Najväčší streamer zarobí aj cez 500 000 € mesačne. Koľko peňazí získavajú tí, ktorých sledujeme online?

TECH FINANCIE PENIAZE TWITCH
Uložiť Uložené

Na Twitchi či YouTube sa ľudia vôbec nemajú zle.

Okolo youtuberov a streamerov vládne mnoho kontroverzie a časť z nej plynie aj z tajomstva pri ich zárobkoch. Za peniaze totiž môžu v konečnom dôsledku vďačiť, teda okrem vlastnej šikovnosti, len samotným divákom.

A to prostredníctvom zhliadnutí reklám, partnerstiev s inými značkami alebo napríklad finančných darov. Ako v novom videu vysvetľuje jeden z 10 najsledovanejších streamerov na Twitchi Disguised Toast, hrajúci najmä Hearthstone, tí najlepší tvorcovia online obsahu sa vôbec nemajú zle.

Samotný Toast si za mesiac zarobí len vďaka funkcii Odoberať niekoľko tisíc dolárov ročne. Z každého päťdolárového poplatku si Twitch berie 50 %, v prípade väčších streamerov dostávajú tvorcovia až 70 %. 

Keď zarátame sponzorský obsah, zhliadnutia reklám alebo priame posielanie peňazí od fanúšikov, tak sa Toast aj bez partnerstiev s ľahkosťou vyšplhá na asi 20 000 dolárov každý mesiac. A myslieť treba aj na príjmy z YouTube, väčšina streamerov je totiž aktívna aj na tejto platforme.

Ani zďaleka ho však nemôžeme porovnávať s tými najväčšími streameri. Na prvom mieste sa už dlhšiu dobu nachádza Ninja, ktorý len vďaka odberateľom na Twitchi získava približne 423 000 dolárov mesačne. Prirátajme zaplatené streamy a iné príjmy a určite sa dostaneme aj cez pol milióna.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Samozrejme, pri takýchto číslach je na streamerov vyvíjaný obrovský tlak a aj jeden deň bez streamu znamená červené čísla. Ninja si počas svojho vrcholu dovolil dvojdňovú prestávku a trestom mu bola strata 40 000 odberateľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia