Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2018, 17:07
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Lampa a bilbord v strede cyklotrasy majú objasnenie. Práce v centre Bratislavy ešte nie sú ukončené

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Celá záležitosť sa vyjasnila a internet poriadne preháňal.

Od dnešného rána internet zaplavujú obrázky, na ktorých sme mali možnosť vidieť cyklochodník preseknutý pouličným osvetlením a citylightom. Konkrétne išlo o Karadžičovu ulicu v Bratislave, neďaleko komplexu Twin City. Rekonštrukcia je súčasťou prerábky ulice Mlynské nivy.

V priebehu dňa sa na sociálnych sieťach objavili mnohé komentáre smejúce sa nad nesprávnym vodorovným dopravným značením, no taktiež posmešky nad prekážajúcou lampou a citylightom. Zdanie však môže klamať a cyklotrasa podľa developera stále nie je hotová.

Priamo sme sa obrátili na developera HB Reavis a podľa Country PR & Marketing manažérky Martiny Jamrichovej nás ešte čaká mnoho zmien: „Chodník nie je sprístupnený, práce neboli ukončené. Aj na naše prekvapenie sme dnes ráno zistili chybu nesprávneho vyznačenia cyklotrasy, ktorá sa realizovala cez víkend.

Ospravedlňujeme sa „internetom“ za zábavné ráno. Cyklochodník vo finále samozrejme pôjde mimo stĺpy verejného osvetlenia. Zároveň, projektová dokumentácia chodníka obsahuje aj záväzky (citylight) súvisiace so zmenou funkcie z bývalého chodníka na cyklochodník, ktoré budú sprevádzkovaním ukončené. To znamená, že pri plnej prevádzke cyklochodníka tam tieto prekážky nebudú.“

Projektová dokumentácia je pritom dostupná online a každý sa mohol kedykoľvek pozrieť na to, ako má cyklochodník vo finále vyzerať. Ľudia sa však miesto toho oddali senzácii a na developera si okamžite vyliali zlosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia