Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2018, 11:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Sex, drogy, rock'n'roll a Elton John. Takto vyzerali búrlivé začiatky slávneho hudobníka

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tešíte sa viac na biografickú snímku s Freddiem Mercurym či Eltonom Johnom?

Pripravovaná biografická snímka s názvom Rocketman nám predstaví život uznávaného hudobníka Eltona Johna

Príbehovo sa od Eltonových umeleckých začiatkov z Royal Academy of Music presunieme k veľkým úspechom z roku 1970, no taktiež nahliadneme aj na jeho prácu s textárom Berniem Taupinom a vzťah k Eltonovej matke Sheile Eileen.

Rola Eltona Johna sa kedysi točila okolo hercov Jamesa McAvoya či Toma Hardyho, no nakoniec si slávneho skladateľa, klavíristu a speváka zahral Taron Egerton (Kingsman: The Golden Circle). Ten by si mal vo filme dokonca osobne zaspievať niektoré známe skladby.

Prvá upútavka dáva jasne najavo, že sa okrem Eltonovej hudobnej kariéry pozrieme aj do jeho súkromia. Čakajú nás teda taktiež jeho búrlivé začiatky.

Ako už tvorcovia dávnejšie sľúbili, Rocketman by mal divákom predstaviť R-kovú biografickú drámu, v ktorej sa nevyhneme jeho odvrátenej stránke života, plnej nezáväzného sexu a omamných látok.

Inak povedané sa teda môžeme tešiť na sex, drogy a rock'n'roll.

Sex, drogy, rock'n'roll a Elton John. Takto vyzerali búrlivé začiatky slávneho hudobníka
Zdroj: Paramount Pictures

Jeho matku Sheile Eileen stvárni sympatická Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom) a role textára Bernieho Taupina sa ujal Jamie Bell (Billy Eliot). 

Počas snímky sa ale stretneme aj s hudobným manažérom Johnom Reidom, ktorého si zahral charizmatický Škót Richard Madden (Robb Stark z Game of Thrones).

Réžia pripadla na ramená Dextera Fletchera (Eddie the Eagle, Bohemian Rhapsody o Freddiem Mercurym) a scenár napísal Lee Hall (Billy Elliot).

Sex, drogy, rock'n'roll a Elton John. Takto vyzerali búrlivé začiatky slávneho hudobníka
Zdroj: Paramount Pictures

O produkciu snímky sa mimo iných postaral Matthew Vaughn (Kingsman: The Golden Circle), ale i samotný velikán Elton John.

Malou kuriozitou je aj fakt, že Matthew Vaughn, Taron Egerton a Elton John už v minulosti spolupracovali na Kingsman: The Golden Circle, kde si Elton zahral samého seba.

Americká premiéra je plánovaná na 17. mája (květen) 2019. V Česku a na Slovensku sa snímky dočkáme o čosi neskôr, a teda konkrétnejšie 30. mája (květen) 2019. Tak čo, ako sa vám prvá upútavka pozdávala?

Domov
Zdieľať
Diskusia