Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2018, 15:12
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Hackeri napadli 50 miliónov účtov, Facebook zrejme bude musieť zaplatiť obrovskú pokutu 1,4 miliardy eur

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Novú funkciu Facebooku hackeri prefíkane využili.

Pred niekoľkými dňami sa hackerom podarilo dostať do systémov Facebooku a ukradli prístupové údaje od približne 50 miliónov účtov. Facebook preto preventívne používateľov odhlásil, no dodnes nevie, odkiaľ hackeri útočili a nezverejnil ani, či sa zamerali na určitú geografickú lokalitu.

Za všetkým má byť chyba v pomerne novej funkcii Facebooku. Na svojom profile si totiž môžeš pozrieť seba samého ako cudzí návštevník. Tlačidlo View as/Zobraziť ako ti pomáha so sebaprezentáciou na sociálnych sieťach, no hackeri ju prefíkane využili.

Všetkým sa už zaoberá európska Data Protection Commission, ktorá verejne zvažuje, že na Facebook uvalí pokutu vo výške 1,40 miliardy eur (1,63 miliardy dolárov), teda jednu z rekordných súm, ktorú musela technologická firma kedy zaplatiť. Rozhodnutie komisie môže ovplyvniť aj to, či Facebook konečne vydá viacero informácií o hackerskom útoku alebo ľudí aj naďalej nechá tápať v tme.

Domov
Zdieľať
Diskusia