Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2018, 17:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Elon Musk chcel pobaviť frajerku vtipom o marihuane, teraz ho úrady obžalovali z podvodu

TECH ELON MUSK MARIHUANA PODVOD
Uložiť Uložené

Génius a vizionár svoje kroky veľmi nepremyslel.

Šéf automobilky Tesla Elon Musk nezažíva v posledných mesiacoch najlepšie chvíle. Po incidente v Thajsku, keď jedného potápača nazval pedofilom, si na začiatku augusta zavaril natoľko, že americký úrad SEC ho zažaloval za podvod s cennými papiermi.

Musk v auguste pridal na Twitter príspevok o tom, ako sa mu podarilo zabezpečiť financovanie, chcel by automobilku Tesla stiahnuť z burzy a premeniť ju na súkromnú spoločnosť.


Priamo na Twitteri navrhol cenu 420 dolárov za jednu akciu, čo nebol najlepší nápad. SEC v obžalobe uvádza, že Musk spáchal podvod, pretože nemal žiadnu dohodu s potenciálnym investorom a z konverzácie so zástupcami fondu Saudskej Arábie iba vydedukoval súhlas.

Vizionár pritom vyrátal, že by mohol žiadať 419 dolárov, ale cenu pred pridaním príspevku zaokrúhlil na 420 dolárov z bizarného dôvodu. Vďaka frajerke Grimes sa len nedávno dozvedel o význame čísla 420 v marihuanovej kultúre, a tak si pomyslel, že ju cenou pobaví.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Sám mal napokon uznať, že zaokrúhľovanie ceny akcií firmy Tesla kvôli marihuane nie je najrozumnejšie. Obžaloba naráža aj na fakt, že Musk nijak nekonzultoval príspevok s kolegami z Tesly, čím prekvapil šéfa finančnej divízie aj jednotlivých vlastníkov akcií.

Krátko po príspevku vyleteli ceny akcií automobilky nahor, avšak momentálne sa prepadávajú. Musk medzitým vyhlásil, že ho rozhodnutie SEC sklamalo.

Ak by úrad uspel, Musk by dokonca dostal zákaz slúžiť ako oficiálny zástupca či šéf verejne obchodovanej firmy, takže by musel z čela Tesly odísť.


Domov
Zdieľať
Diskusia