Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s Fashion LIVE!
28. septembra 2018, 12:37
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Fashion LIVE! bude aj tento rok plný veľkých módnych mien. Prinesie aj netradičnú scénu či afterparty

MÓDA BRATISLAVA FASHION LIVE!
Uložiť Uložené

Na šiestom ročníku veľkolepého módneho podujatia ťa čaká hneď niekoľko noviniek.

Aktuálne obdobie sa viaže s tými najväčšími fashion weekmi, ktoré prebiehajú v štyroch metropolách, a to v Paríži, Miláne, Londýne a New Yorku. Tie patria ku snom mnohých módnych nadšencov, no vďaka podujatiu Fashion LIVE! 2018 môžeš zažiť atmosféru high fashion prehliadok aj v Bratislave.

Jedna z najväčších módnych akcií u nás prinesie aj tento rok do Starej tržnice slovenskú či svetovú módu prostredníctvom kolekcií ostrieľaných módnych návrhárov, no taktiež dá priestor aj nádejným mladým talentom.

Šiesty ročník Fashion LIVE! 2018 sa bude konať už tradične v bratislavskej Starej tržnici v termíne od 17. – 19.10.2018 s tým najlepším, čo slovenská, ale i zahraničná módna scéna ponúka. Okrem veľkých módnych mien prinesie aj úplnú novinku v podobe netradičnej scény či afterparty v zaujímavom industriálnom priestore. Lístky si môžeš zakúpiť online alebo na mieste akcie.

„Prípravy na podujatie sú v tomto čase už v plnom prúde. Opäť sa nám podarilo vystavať dramaturgicky veľmi kvalitný program, ktorý odzrkadľuje aktuálne dianie v oblasti módy na Slovensku a v Čechách. Veríme, že svojou pestrosťou osloví všetkých módnych fanúšikov,“ priblížila manažérka projektu Zora Husarčíková.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Medzi známymi dizajnérmi zo Slovenska ani tento rok nebudú chýbať veľké mená ako napríklad Boris Hanečka, Marcel Holubec W., Lenka Sršňová, Petra Kubíková či Martin Hrča. Z Českej republiky po prvýkrát predstavia svoju tvorbu uznávané dizajnérky Kateřina GeislerováTereza Vu.

Fashion LIVE! bude aj tento rok plný veľkých módnych mien. Prinesie aj netradičnú scénu či afterparty
Zdroj: Fashion LIVE!

Počas troch prehliadkových dní sa Stará tržnica v Bratislave opäť premení na centrum módneho diania. Cez prestávky medzi prehliadkami si budeš môcť pozrieť, vyskúšať či nakúpiť originálne dizajnérske kúsky od svojich obľúbených návrhárov v showroomoch na poschodí počas celej doby trvania akcie.

Zároveň tam budeš mať možnosť vidieť zaujímavú výstavu dizajnérky Márie Štránekovej, ktorá bude reflektovať udržateľnosť v módnom priemysle.

Ako je už zvykom, podujatie prichádza s novou témou, v ktorej sa nesie celý vizuál a tou je tentokrát "Materiál a rôzna práca s ním". Okrem komunikácie sa odrazí téma aj v pripravovanej scéne a prehliadkovom pódiu priamo v tržnici, ktoré sa realizujú pod vedením architekta Petra Gondu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Fashion LIVE! (@bratislavafashion.live),

Program Fashion Live! 2018

Streda

Oficiálne zahájenie podujatia nastane prvým prehliadkovým dňom v stredu 17.10. Ten otvorí s novou kolekciou návrhárka Doroti Vojtková, po nej bude nasledovať značka HAAZ, dizajnéri Maja Božovič, Petra Kubíková, Pavol Dendis a záver stredy bude patriť značke Rozbora Couture.

Štvrtok

Na druhý deň vo štvrtok 18.10. sa bude pokračovať opäť silnou zostavou, ku ktorej hneď na začiatku patria talentovaní študenti Ateliéru odevného a textilného dizajnu z Ústí nad Labem. Najnovšiu kolekciu predstaví aj Kateřina Geislerová, ktorá patrí k najväčším menám na českej módnej scéne.

Odporúčané
REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách 12. apríla 2024, 14:00

Pánsku módu a obleky predvedie známa česká značka Blažek. O exkluzívnu prehliadku sa postará aj česká dizajnérka Tereza Vu preslávená luxusnou haute couture spodnou bielizňou. Každý jej navrhnutý produkt je originál vytvorený vo forme rafinovaných strihov v kombinácii s luxusným materiálom určeným pre sebavedomé ženy.

Obľúbená dizajnérska dvojica Boris Hanečka a Dana Voda opäť spojili svoje sily na vytvorenie novej kolekcie, no chýbať nebude ani samostatná Borisová prehliadka, ktorý už teraz sľubuje nezabudnuteľný zážitok.

Piatok

Posledný prehliadkový deň v piatok 19.10. otvoria mladé talenty Ateliéru 343 z bratislavskej VŠVU a dizajnérka Terézia Feňovčíková tvoriaca pod svojou značkou freier, ktorej patrí titul Fresh dizajnér Fashion LIVE! 2017 s kolekciou STREET ORCHIDS.

Hneď po nej sa predstaví nová farebná a optimisticky naladená kolekcia dizajnérky Lenky Sršňovej. Fashion LIVE! tento rok opäť poctí svojou účasťou aj obľúbený dizajnér Martin Hrča a o záver prehliadkových dní sa postará Marcel Holubec W.

Sobota

Úplnou novinkou, ktorú si Fashion LIVE! na tento rok pre návštevníkov a všetkých nadšencov módy pripravilo, je oficiálna afterparty, ktorá sa bude konať v sobotu 20.10. na Račianskej 20 o ôsmej hodine večer v bývalých Tlačiarňach Svornosť.

Spoločne sa tak zároveň odhalí verejnosti doposiaľ neprístupný zaujímavý industriálny priestor, ktorý už onedlho podstúpi kompletnú rekonštrukciu.

Afterparty otvorí dizajnérka Michaela Bednárová zo značkou PUOJD so svojou módno-tanečnou performance, a následne bude celá akcia pokračovať s hudobným sprevádzaním od DJ-ov Bulb a Purist. Za DJ-ský pult sa však okrem nich postavia aj samotní dizajnéri z Fashion LIVE!. K dispozícií budú dostupné lístky k zakúpeniu pre verejnosť.

Lístky na módne podujatie Fashion LIVE! 2018, ako aj na afterparty, si môžeš zakúpiť v predpredaji alebo priamo na mieste.

Fashion LIVE! bude aj tento rok plný veľkých módnych mien. Prinesie aj netradičnú scénu či afterparty
Zdroj: Fashion LIVE!
Domov
Zdieľať
Diskusia