Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2018, 17:57
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Jason Momoa hral občas v Aquamanovi Khal Droga. Jeho ľudia z Atlantídy sa zase na súši musia vyvracať, aby mohli dýchať vzduch

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Privítajte úchvatný podmorský Atlantis a charizmatického Droga alias Aquamana.

Prvé zábery z očakávanej DC komiksovky Aquaman sa na nás vyrútili ako obrovská morská vlna ešte v priebehu leta. Od tej doby nás ale v rámci pripravovanej novinky čakalo mierne sucho.

Tentokrát sa ale predstavuje nová verzia traileru. Tá nám okrem viacerých už videných záberov odhaľuje aspoň minimum nových scén.

Okrem toho sme si pre vás pripravili malé zhrnutie všetkých zaujímavostí zo zákulisia, ktoré nás osobne vcelku pobavili. A pokiaľ patríte medzi fanúšikov fantasy seriálu Game of Thrones, veríme, že sa na nich zasmejete aj vy.

Podľa slov režiséra Jamesa Wana (Saw, Insidious, The Conjuring) budeme mať možnosť v sólovke Aquamana spoznať hlavného hrdinu v oveľa emocionálnejšom svetle, než ako tomu bolo v prípade Justice League.

Okrem neho sa zoznámime s Merou (Amber Heard) či Aquamanovými rodičmi (Nicole Kidman a Temuera Morrison). Hlavným záporákom snímky sa stane Patrick Wilson, ktorý si vo filme zahrá Orma alias Ocean Mastera, Aquamanovho nevlastného brata.

Centrom príbehu by sa malo stať hľadanie mýtického trojzubca kráľa Atlana. Až s jeho mocou sa z Aquamana môže stať právoplatný dedič trónu a kráľ Atlantisu.

Jason Momoa hral občas v Aquamanovi Khal Droga. Jeho ľudia z Atlantídy sa zase na súši musia vyvracať, aby mohli dýchať vzduch
Zdroj: Warner Bros.

Ako nám už ukázal trailer, jeho matka je kráľovnou Atlanty, no otec iba obyčajným človekom. Aj vďaka tomu dokáže dýchať na súši i pod vodou.

Podľa režiséra Jamesa Wana však majú čistokrvní Atlanťania túto záležitosť o niečo zložitejšiu. Pri podvodných konverzáciách im z úst neuvidíte unikať bublinky, pretože v pľúcach nemajú žiaden vzduch.

Na súši však predtým, než začnú dýchať vzduch, musia zo svojich pľúc vyvrátiť všetku vodu. Na jednej strane to síce znie nechutne, no na druhej strane sme zvedaví, či sa podobného záberu dočkáme aj v samotnom filme. Ruku hore, kto je za?

Jason Momoa hral občas v Aquamanovi Khal Droga. Jeho ľudia z Atlantídy sa zase na súši musia vyvracať, aby mohli dýchať vzduch
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Počas kariéry Jasona Momou sme ho mohli vidieť hrať viacerých drsných chlapíkov. Za zmienku stojí napríklad obávaný bojovník Khal Drogo z prvej série Game of Thrones.

Postupom času sa herec natoľko vžil do role agresívneho bojovníka, až niekedy zabúda, že hrá úplne odlišnú postavu.

Podobná vec sa mala niekoľkokrát udiať aj počas natáčania Aquamana. Režisér James Wan musel neraz Jasona upozorniť, že v určitej scéne pôsobí príliš nahnevane.

Momoa na režisérovu poznámku reagoval naozaj humorným spôsobom a prehlásil: „James, za toto ma predsa platia! Som Khal Drogo!"

Wan sa ale ohradil a povedal, že podobný prístup môže sedieť ku Khalovi Drogovi, no nie k Aquamanovi. V snímke sa síce nachádza množstvo priestoru na to, aby herec prejavil svoju mužnosť a zúrivosť, no v iných záberoch musí byť jednoducho povedané milší.

Podobné konfrontácie ale neznamenajú, že si Wan s hlavným herecký predstaviteľom nevychádzal. Práve naopak.

Jamesa Wana ihneď po prvom stretnutí s Jasonom zaujala jeho mimoriadna charizma a špecifický humor (pokiaľ niekedy sledujete hercov Instagram, viete si určite predstaviť, aká s ním musí byť zábava aj v reálnom živote).

Prvá vec, ktorá režisérovi po stretnutí s Jasonom napadla, je odprezentovať vo filme jeho "práve ja".

Dočkáme sa pochopiteľne aj množstva akčných záberov, v ktorých bude Aquaman neúprosným bojovníkom, ale v príbehu by nemal chýbať ani kus Jasonovej priateľskej a mimoriadne veselej povahy.

Táto myšlienka režiséra doviedla k tomu, aby si zvolal svojich scenáristov a dôkladným spôsobom upravil scenár tak, aby bol hercovi šitý na mieru.


Prvá projekcia snímky začiatkom tohto roka zožala prevažne pozitívne ohlasy, a tak veríme, že všetkých poteší aj jej finálna forma. Tej by sme sa na Slovensku a v Česku mali dočkať 13. decembra (prosinec) 2018.

Jason Momoa hral občas v Aquamanovi Khal Droga. Jeho ľudia z Atlantídy sa zase na súši musia vyvracať, aby mohli dýchať vzduch
Zdroj: Warner Bros.

Po údajnom odstúpení Henryho Cavilla od role Supermana dúfame, že sa DCEU podarí s Aquamanom zabodovať. 

Štúdio Warner Bros. nedávno predstavilo portálu IGN a ďalším členom novinárskej projekcie približne 15-minút z ich nového filmu.

Počas nich na novinárov čakalo viacero spoilerov (kroté radšej pochopiteľne neprezrádzajú a zrejme ani nemôžu), pestrofarebný svet Atlantisu či romantické napätie medzi dvojicou Arthurom Currym (Jason Momoa) a Merou (Amber Heard).

Okrem toho ale novinári nahliadli aj na úvodnú scénu, kde sa kráľovná Atlanna (Nicole Kidman) spoznala s Arthurovým otcom Tomom Currym (Temuera Morrison).

„Vo filme nás čaká láska medzi Arthurom a Merou, no z môjho uhľa pohľadu je vzťah medzi jeho otcom a matkou rovnako dôležitý,“ prehlásil o romantickej línii postáv režisér Wan.

Jason Momoa hral občas v Aquamanovi Khal Droga. Jeho ľudia z Atlantídy sa zase na súši musia vyvracať, aby mohli dýchať vzduch
Zdroj: Warner Bros.

Podčiarknuté a zhrnuté – podľa dostupných vyjadrení sa môžeme tešiť na nádherný podmorský svet, množstvo podmorskej i suchozemskej akcie, ale taktiež na Jasonovu charizmu, ktorej má na rozdávanie, no a v neposlednom rade nás čaká romantika.

Okrem Jasona Momou a spol si v snímke zahrajú aj herci, ako Yahya Abdul-Mateen II (Black Manta), Dolph Lundgren (kráľ Nereus), Willem Dafoe (Nuidis Vulko) a ďalší.

O scenár sa spoločne s Wanom postarali Will Beall (Gangster Squad) a Geoff Johns (komiksové seriály, ako Arrow, Flash, Young Justice, Green Lantern a ďalšie). Dúfame, že nás koncom tohto roku Aquman nesklame, ale naopak poriadne poteší!

Domov
Zdieľať
Diskusia